Osmangazi'de son gün yoğunluğu!

Osmangazi'de son gün yoğunluğu!
9 günlük bayram tatilinden hemen önce trafiğe açılan Osmangazi Köprüsü'nde, tatilin son gününde İstanbul yönünde araç yoğunluğu devam ederken, vatandaşlar köprünün yanında bulunan AVM’den köprüye karşı selfie çekiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından açılışı gerçekleştirilen Osmangazi Köprüsü'nde, 9 günlük bayram tatilinin son gününde İstanbul yönünde trafik yoğunluğu devam ediyor. 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritli olarak inşa edilen ve bin 550 metrelik orta açıklığı ile dünyanın en büyük dördüncü asma köprüsü olan Osman Gazi Köprüsü’nü kullanan sürücüler, İzmit Körfezi'nin çevresini dolaşarak 1 saatten fazla zaman kaybetmek yerine Osmangazi Köprüsü’nü yaklaşık 6 dakikada geçebiliyor.

“Bursa-Dilovası 20 dakika sürdü”
Osmangazi Köprüsü'nden geçtikten sonra ailesi ile birlikte köprüye karşı fotoğraf çektiren Nevzat Yılmaz, “Mükemmel bir şey. Herkesin mutlaka geçmesi lazım. Gelmeyen, görmeyen bilemez yani. Biz Bursa Orhangazi’den geliyoruz, oradan Dilovası yaklaşık 20 dakika sürdü. Orhangazi’den Gemlik’e gider gibi geldik” dedi.

“Yapılanlar ülkemizin gelişmişliğini gösteriyor”
Denizci olduğunu ve bu sayede birçok ülkeyi gezdiğini belirten Yahya Asmalı, “Buraya köprünün açılışını görmek için geldik. Denizci olduğum için dünyanın birçok yerine gidiyorum. Gittiğimiz yerlerde ülkelerin gelişmişlik seviyesini yollarıyla, ulaşımıyla, havalimanlarıyla kıyaslıyoruz. 2013 yılında Japonya’ya gittim. Havalimanları bizim Atatürk Havalimanı gibi çok gelişmiş. Yolları da çok gelişmiş, deniz seviyesinde hiç yol yok. Sürekli köprülerden gidiliyor. Ne kadar yol, ne kadar köprü, ne kadar geçit yaparsak ülke o kadar kalkınmış olduğunu gösteriyor. 3. köprüyü yaptık, Körfez Köprüsü'nü yaptık, Marmaray’ı yaptık. Bu ülkemizin gelişmişliğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

“Milletimize çok büyük bir hizmettir bu”
Dilovası’ndan 15 dakikada Gemlik’e gittiğini belirten Asmalı, “Gemlik’ten Mudanya’ya geçtim alışveriş yaptım, yemek yedim geri geldim. Öbür türlü bir buçuk saat 2 saat dolaşıyorduk. Milletimize çok büyük bir hizmettir bu. Feribotlarda geçiş azalacak ama buradan geçenler daha çabuk geçecek. Fiyatları da yakın oldu birbirine. Zamanla inanıyorum geçiş daha da ucuzlayacak” ifadelerini kullandı.

Osmangazi Köprüsünde, ücretli araç geçişleri 11 Temmuz Pazartesi günü saat 07.00’da başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.