Bir babanın en zor görevi

Bir babanın en zor görevi
Samsun'un Bafra ilçesi Koşuköy mevkisindeki akrabalarına bayram ziyaretine gelip serinlemek için girdikleri Karadeniz’in azgın sularında boğulan Ekrem ve Emir Kaya kardeşler, memleketleri Bursa’da toprağa verildi.

İstanbul Tuzla Deniz Harp Okulu 2. Sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ekrem Kaya için askeri tören yapılırken, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi ağabeyi Emir Kaya’nın tabutu ise avukat cübbesi ile sarıldı. Her iki oğlunu birden Karadeniz’in azgın sularına kurban veren Bursalı esnaf baba Şükrü Kaya(54)’yı İstanbul Deniz Harp Okul Komutanı Tüm Amiral Mesut Özel, deniz subayları ve her iki oğlunun arkadaşları teselli etti.

Bursa’lı Şükrü(54) ve Döndü(50) Kaya çifti, biri asker diğeri hukuk fakültesi öğrencisi oğullarını da yanlarına alarak Samsun’un Bafra ilçesinde ikamet eden dünürlerine bayram ziyaretine gitti.
Bayramın birinci günü Koşuköy mevkisinde serinlemek için denize giren abi kardeş Karadeniz’in azgın sularında gözden kayboldu. Kardeşlerden Ekrem Kaya sudan boğulmuş halde çıkarılırken, durumu ağır olan Emir Kaya da kardeşinden bir gün sonra hastanede öldü.

Aile Bursalı olduğu için otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Morguna gönderilen abi kardeşin cenazesi bugün ailesine teslim edildi. Kaya kardeşler Osmangazi ilçesine bağlı Fatih Mahallesi Kocameşe camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Kent Mezarlığında toprağa verildi. Kardeşlerden Deniz Harp Okulu 2. Sınıf öğrencisi Ekrem Kaya için askeri tören düzenlenirken Hukuk fakültesi öğrencisi ağabeyi Emir Kaya’nın tabutunun üzerine ise avukat cübbesi konuldu. Her iki oğlunu birden Karadeniz’in azgın sularına kurban veren baba Şükrü Kaya gözyaşlarına hakim olamadı. Acılı babayı törene katılan denizci subaylar ile hukuk fakültesi öğrencisi oğlunun sınıf arkadaşları teselli etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.