Türkiye'den tarihi başarı!

Türkiye'den tarihi başarı!
Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye 4 altın, 5 gümüş ve 3 bronz madalya ile 4'üncü sırada yer aldı.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye, 4 altın, 5 gümüş ve 3 bronz madalya ile organizasyonu dördüncü sırada tamamladı.

Şampiyonada erkekler 400 metre engellide Yasmani Copello Escobar, 10 bin metrede Polat Kemboi Arıkan ve kadınlar 5 bin ile 10 bin metrede Yasemin Can altın madalyaya uzandı.

Erkekler 100 metrede Jak Ali Harvey, 200 metrede Ramil Guliyev, 3 bin metre su engellide Aras Kaya, 10 bin metrede Ali Kaya ve yarı maratonda Kaan Kigen Özbilen'in gümüş madalyaya ulaştığı şampiyonada, kadınlar 3000 metre su engelli yarışında Özlem Kaya ve gülle atmada Emel Dereli bronz madalya elde etti.

Ayrıca Türkiye, kadınlar yarı maratonda takım sıralamasında 3. sırada yer alarak bronz madalyaya ulaştı.

Bugüne dek toplam 12 madalyası olan milli takım, bu rakamı bir şampiyonada elde ederek tarihi bir başarı yakaladı.

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nı Polonya, 6 altın, 5 gümüş ve 1 bronz madalya ile birinci sırada bitirdi. Almanya'nın 5 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalya elde ederek ikinci sırayı aldığı organizasyonda, Büyük Britanya ise 5 altın, 3 gümüş ve 8 bronz madalya ile üçüncü sıraya yerleşti.

SON GÜNDE 3 MADALYA

Türkiye Atletizm Milli Takımı, organizasyonun son gününü 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladı.

Erkekler yarı maratonda yarışan Kaan Kigen Özbilen'in gümüş madalya kazandığı şampiyonanın son gününde, 3 bin metre su engellide Özlem Kaya ve kadınlar yarı maraton takımı da bronz madalya elde etti.

Bu arada erkekler çekiç atmada mücadele eden Özkan Baltacı dokuzuncu olurken, kadınlar 3 bin metre su engellide Meryem Akda yarışı 13. sırada bitirdi.

Milli sporcu Aras Kaya'nın 9. sırada tamamladığı erkekler 5 bin metrede Ali Kaya ise yarışamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.