Hükümet'ten 'Bahoz Erdal' açıklaması!

Hükümet'ten 'Bahoz Erdal' açıklaması!
Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, Bahoz Erdal'ın öldürüldüğüne dair haberler var ancak teyit edilmedi. Bilgiler teyit edilirse resmi açıklamalar yapılır. Bunlar teyide muhtaç bilgilerdir" dedi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları:

- Srebrenitsa katliamının yıl dönümü nedeniyle cenaze törenleri yapılıyor ve o büyük trajedi bir kere daha hatırlanıyor. Avrupa'nın göbeğindeki bu insanlık dışı barbarca saldırı bir kez daha lanetleniyor. Srebrenitsa'da şehit edilen Boşnak kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Srebrenitsa insanlığın ortak acısıdır.

BAYRAMDA YAŞANAN TRAFİK KAZALARI

- Çok sayıda vatandaşımızın Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı seyahatlerde kaza sonucu hayatını kaybettiğini görüyoruz. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ölümlü trafik kazalarında ciddi bir azalış var. Yolların iyileşmesi bunda önemli bir etken. Türkiye'nin ölümlü trafik kaza oranını sıfıra indirme konusunda çalışmalarımızı başlatacağız. 

"AVRUPA BİRLİĞİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

- Avrupa Birliğinde gelişmeler ne olursa olsun Türkiye ile ilişkileri sürecektir. Türkiye bu konuda elinden gelenin en iyisini yapacaktır. 6 aylık sürede iki tane fasıl açılmıştır. Türkiye terörle mücadeleye devam edecektir. 

BAHOZ ERDAL İDDİASI

- Bahoz Erdal'ın öldürüldüğüne dair haberler var ancak teyit edilmedi. Bilgiler teyit edilirse resmi açıklamalar yapılır. Bunlar teyide muhtaç bilgilerdir. 

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLMESİ

- Suriyeli mültecilerin güvenli liman olarak Türkiye'yi görmeleri, ihtiyaçlarının giderilmesi gibi çalışmalar biliniyor. Vatandaşlık verilmesi konusunda çalışmalar tamamlanmadı. Bu çalışma netleşmiş değildir. Bu çalışmayı İçişleri Bakanlığı yürütüyor. 

ALMANYA İLE İNCİRLİK KRİZİ

- İncirlik Üssü'ndeki konu bizce askeri bir konudur. Almanya'da ise asker gönderip göndermemek tamamen Alman Parlamentosunun kararıdır. Alman askerinin ziyaret edilmesi de Almanya için siyasi bir konudur. Arada farklılıklar olduğundan Alman heyetinin İncirlik'e ziyareti olmamıştır.

MISIR İLE İLİŞKİLER

- Mısır ile ilişkilerin normalleşmesini isterken Mısır'daki demokrasiyi çöpe atan rejimin yaptıklarını gözden geçirmesi şarttır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.