Sadaka kutusunu patlatan hırsız helallik istedi

Sadaka kutusunu patlatan hırsız helallik istedi
Lokantadaki sadaka kutusunu çalan hırsız, yazdığı notta parayı getireceğini belirterek helallik istedi.

İlçe merkezindeki bir lokantaya giren kimliği belirlenemeyen kişi, sadaka kutusundaki parayı aldı.

"HAKKINI HELAL ET, PARANI GETİRECEĞİM"

Sadaka kutusunun yanındaki takvimin üzerine,"Selamünaleyküm, ben sizin kapının açık olduğunu görünce içeri girdim. 35 lira aldım, yarın akşam bu parayı buraya bırakacağım. Hakkını helal et, paranı getireceğim"şeklinde not yazan şahıs, ardından kaçtı.

KAPIYI KİLİTLEMEYİ UNUTTUKLARINI SÖYLEDİ

İş yeri sahibi Turhan Özbay yaptığı açıklamada, 8 Temmuz cuma akşamı iş yerinden ayrılırken arka kapıyı kilitlemeyi unuttuklarını söyledi. Hafta sonu iş yerine geldiğinde sadaka kutusundaki paranın eksik olduğunu fark edemediğini anlatan Özbay, "Bugün takvimin üzerindeki yazı dikkatimi çekti. Biri parayı almış, not bırakmış." dedi. Özbay, olayın ilk başta arkadaş şakası olabileceğini düşündüğünü ancak daha sonra şaka olmadığını anladığını ifade etti.

"SADAKANIN  HAKKINI NASIL VEREBİLİR ONU BİLEMEM"

Şahsın sadece sadaka kutusundaki parayı aldığını belirten Özbay, kasadaki diğer paralara ise hiç dokunulmadığını aktardı. Özbay, notta yazıldığı gibi paranın geri getirilmediğini kaydederek, "En azından dürüstlük yapmış, 'parayı aldım' diye not bırakmış. Bunun için emniyeti aramaya da gerek görmedim. Bu para benim değil, benden yana hakkım helal olsun ama sadakanın hakkını nasıl verebilir onu bilemem" ifadesini kullandı.

sadaka_5476.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.