Bakan açıkladı! Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Bakan açıkladı! Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?
Kurban Bayramı ne zaman sorusu aratılmaya başlandı. Vatandaşların merak ettiği konu Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? konuyla ilgili detaylı açıklama bugün Bakan'dan geldi. İşte Kurban Bayramı tatili açıklaması....

Ramazan Bayramı'nın ardından gözler Kurban Bayramı'na çevrildi. Kurban Bayramı, müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayramdır. Peki, Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili ile ilgili açıklama Bakan'dan geldi. İşte Kurban bayramı tatili açıklaması...

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

İslam dininde hicri takvimin Zilhicce ayının onuncu gününde başlayan ve toplam dört gün süren kurban bayramı, dini bayramlardan bir tanesidir. Sabırsızlıkla beklenen Kurban Bayramı 2016 yılında 12 Eylül Pazartesi günü başlıyor. 2016 kurban bayramı tatili kaç gün olacak sorusuna verilecek cevap da çok merak ediliyor çünkü bu sene de kurban bayramı okulların açık olduğu zamanlara denk gelmeyecek ve aileler rahatlıkla tatile gidebilecek. Kurban bayramı çocuklar için resmi tatil anlamına gelir fakat 2016 senesinde kurban bayramı sebebiyle okullar tatil edilemeyecek. Çünkü 2016 – 2017 eğitim öğretim yılı, 19 Eylül günü başlayacak. İslam dininde asırlardır devam eden ve farz ibadeti olan kurban kesme, her sene kurban bayramında yapılıyor. Yaz tatiline denk gelen 2016 kurban bayramı arefesi 11 Eylül Pazar günü olacak ve kurban bayramı tatilinde toplamda 4,5 gün sürecek tatil olacak.

BAKAN'DAN TATİL AÇIKLAMASI

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Avcı kurban bayramı tatilinin kaç gün olacağını açıladı. Öte yandan Avcı, turist sayısının 2,5 milyon azaldığını ve 5 ayda 8 milyon turistin geldiğini söyledi. 

Kurtulmuş'tan Kurban Bayramı açıklaması

Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yapan Numan Kurtulmuş, bayramdaki trafik kazalarıyla ilgili konuşurken "Önümüzdeki bayramda da uzun bir tatil olacak. Dileriz ki hiç kaza olmasın" dedi. Bir gazetecinin sorusu üzerine Kurtulmuş, Kurban Bayramı tatili meselesinin Bakanlar Kurulu'nda konuşulmadığını, uzun tatil yorumunun kendisine ait olduğunu söyledi. Kurban Bayramı, 12 Eylül pazartesi günü başlıyor ve 4 gün sürüyor. Tatilin 9 güne çıkması için 16 Eylül cuma gününün tatil ilan edilmesi gerekiyor.

Hükümet Sözcüsü Numan kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı ile ilgili açıklama yaptı.

İşte Kurtulmuş’un açıklamasından satır başları: "Ölümlü trafik kazasında ciddi bir azalışın olduğunu görüyoruz. Yollardaki kör noktaların tespit edilerek buralara yoğunlaşılmasında bunun payı var. Ama yine de çok büyük bir rakamdır. Türkiye’de trafik kazalarında sıfır can kaybı için çaba göstermeliyiz. Bir ulusal seferberlik mantığı ile alınacak tedbirlerin yerine getirilmesi zorunludur. Önümüzdeki bayramda da uzun bir tatil olacak. Dileriz ki hiç kaza olmasın. 

KURBAN BAYRAMI:
Arefesi 11 EYLÜL PAZAR
1. günü 12 EYLÜL PAZARTESİ
2. günü 13 EYLÜL SALI
3. günü 14 EYLÜL ÇARŞAMBA
4. günü 15 EYLÜL PERŞEMBE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.