Müslüman gençlerden büyük başarı

Müslüman gençlerden büyük başarı
ABD'de Müslüman genç kızların kurdukları grup uluslararası şiir yarışmasına katılmaya hak kazandı.

 

Amerika Birleşik Devletleri'nin Vermont eyaletinde bir araya gelen dört Müslüman genç kız, ülke gündeminde yer almayı başardı. AP'de yer alan habere göre; Müslüman kızlar, etkileyici sesleri ve güçlü şiir performansları ile Amerika'da Müslüman olmanın ne demek olduğunu anlatmaya çalışıyor.

"Muslim Girls Making Change" adı verilen grup, bu hafta Washington'da uluslararası bir yarışmaya da katılacak. Grup üyelerinden 16 yaşındaki Kirin Waqar, Pakistanlı bir ailenin kızı. Waqar, kurdukları grubun artık içlerinde tutamadıkları konuları şiirle dile getirdiğini söylüyor.

"Amerikan Rüyası", "Hoşgeldin", "Bukalemun" onların şiirlerine verdikleri adlardan sadece birkaçı. Ve onlara göre bu adlar, ailelerinin Amerika'ya gelirken düşlediklerini temsil ediyor.

İSLAM BARIŞ DİNİ VE TERÖRİSTLERİN YAPTIĞI İLE ALAKASI YOK

Grubun kurucusu ise, ailesi o 5 yaşındayken Somali'den Vermont'a gelen Hawa Adam. Adam, şiirin kendilerini ifade etme ve insanlarla bağ kurma aracı olduğunu anlatıyor. Babası Mısırlı olan 15 yaşındaki Lena Ginawi'nin isteği de, "terör" kelimesinin İslam ile bağdaştırılmaması.

Ginawi, "İslam benim için barış dini ve teröristlerin yaptığı hiçbir şeyin İslam ile alakası yok" diyor.Müslüman genç kızların yarışmadan nasıl bir derece ile ayrılacağı şimdiden merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.