Anne kanser hastası kızının yardım parasını zimmetine geçirdi

Anne kanser hastası kızının yardım parasını zimmetine geçirdi
2010 yılında Kayseri'de dünyaya gelen ve kanser hastası olan 3.5 yaşındaki E.N.D’ye yardım için toplanan 500 bin liranın 305 bin lirasını annesi kendi zimmetine geçirdi.

Kanser hastası kızı E.N.D için toplanan 500 bin liranın 305 bin lirasını zimmetine geçiren anne hakkında "zimmet" davası açıldı.

TV'LERDE YARDIM İSTEDİ 

Minik E.N.D'nin annesi Nezahat D, TV'de canlı yayına çıkarak kanser hastası olan kızının tedavi masrafları için yardım talep etti. Annenin feryadı üzerine E.N.D'nin tedavi masrafları için Türkiye genelinde bir yardım kampanyası başlatıldı.
 
İNCELEME BAŞLATILDI 
 
İstanbul Valiliği tarafından 5 Mayıs 2014'te bir yardım kurulu kuruldu. Kurul üyeleri ise E.N.D'nin annesi Nezahat D, babası Umut D. ve ablası Habibe D. oldu. Aile başlattıkları yardım kampanyasıyla yaklaşık 500 bin lira topladı. Minik E.N.D, 30 Aralık 2014'te hayatını kaybetti. Toplanan para, minik bebeğin vefatından sonra İl Dernekler Müdürlüğü'nde görevli deneticiler tarafından incelemeye alındı. Toplanan paranın 25 bin lirası yurtiçi sağlık harcamalarında, 110 bin lirası yurtdışı sağlık harcamalarında, 60 bin lirası ise tüketim harcamalarında kullanıldığı tespit edildi. Aile Minik E.N.D. için toplanan paranın 305 bin lirasının açıklamasını ise yapamadı. Denetçi memurlar tarafından ortaya çıkarılan bu durum adli makamlara bildirildi. Başlatılan soruşturma sonunda yardım kampanyasını düzenleyen ve koruma ve gözetim altında tutması gereken parayı mal edinerek zimmetine geçirdikleri iddia edilen Nezahat D, Umut D. ve Habibe D. hakkında dava açıldı. Minik E.N.D'nin ailesi önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlanacak.
 
HESABINI VEREMEDİ
 
Anne Nezahat D, 30 Aralık 2014'te yaşam savaşını kaybeden kızı için toplanan 500 bin liranın 305 bin lirasının nereye harcandığının hesabını veremedi. 

SABAH
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.