Üç boyutlu duvar kağıtları

Üç boyutlu duvar kağıtları
Bir mekanın duvarlarının kaplanması usulü yıllardır uygulanan önemli bir dekorasyon şeklidir. Desenlerinden sahip oldukları renklere kadar oldukça farklı görseldeki kağıtlara gelişen teknolojinin devreye girmesi ile birçok farklı tür eklenmiştir.

Bir mekanın duvarlarının kaplanması usulü yıllardır uygulanan önemli bir dekorasyon şeklidir. Desenlerinden sahip oldukları renklere kadar oldukça farklı görseldeki kağıtlara gelişen teknolojinin devreye girmesi ile birçok farklı tür eklenmiştir.  Bu türler içinde en dikkat çekici olanı üç boyutlu duvar kağıtlarıdır.ct1028_yatakodasi.jpg

Üç boyutlu görüntülerin sağlanması ve görsel değer olarak kullanılması uygulamalarının yaygınlaşması pek çok farklı alanda da yenilikleri sağlamıştır. Bu yenilikler duvar kağıdı uygulama konusunda üç boyutlu temaların uygulanmasını sağlamaktadır. Mekanın niteliğine veya beklentilere uygun üç boyutlu bir temanın duvar kağıda işlenmesi ile elde edilen duvar kağıtlarının yekpare veya kendini tekrar eder tarzda olması kısmen uygulanması vb gibi durumlar tamamen talep edilen görsel ile alakalı konulardır. Bu konularda başarı sağlanması üreticinin endüstriyel veya teknik ölçekteki başarısına ve bilinirliğine bağlıdır. Bu sayede mekanın anlamı ile bütünleşik son derece başarılı uygulamalar yapılabilmektedir. Bu tarz bir duvar kağıdı uygulaması diğer klasik uygulamaları göre oldukça detaylı bir planlama ve eskin detaylara riayet ister.

 

na3533_room-01.jpg

 

Sonuçta elde edilecek görüntünün üç boyutlu olması ve bu boyutların gözün bakış açısı ile kesinlik kazanması oldukça önemli bir ölçüm ve uygulama safhasını gerekmektedir. Mevcut bir görselin ya da desenin uygulanması mümkün olduğu kadar kişiye özel uygulamalar da mümkündür. Seçilen desen veya görselin üç boyutlu karakter haline dönüştürülmesinin ardından uygulanması teknik tasarım ve uygulama becerisi ile doğrudan iniltili bir konudur. Piyasada klasik veya üç boyutlu duvar kağıdı  uygulayıcısı bakımından her kişi veya kuruma iş yaptırılması doğru bir yaklaşım değildir. Bu nedenle özellikle üç boyutlu uygulama konusunda tecrübesi ve referansları bulunan kişiler ile çalışmak gerekir. Bazı işler ayrı bir hüner ve tecrübe ister. Bu nedenle duvarkapla.com görsel sonuç bakımından klasik kağıtlara daha fazla detay ve bütünlük ihtiyacı barındıran üç boyutlu duvar kağıtları, uygulama aşamasında uygulayıcı seçimi açısından da aynı detay ve özen gösterir. Derinlikli uygulamalar, kabartma görseller ve bakış açısı ile kendini belli eden görseller oldukça önemli uygulayıcı kriterlerine sahiptir. En ufak bir ölçüm ve yapıştırma ya da birleştirme hatası beklenen sonucun çok ötesinde menfi görsellikle sonuçlanabilir. Bu sebeple özellikle büyük mekanların veya kurumsal uygulamaların planlama, tasarım ve atın alma aşamalarında oldukça profesyonel yaklaşımlar sergilenmelidir. Bu sayede oldukça katma değerli bir görsel sonuç veren üç boyutlu duvar kağıtları uygulamaları dikkatli bir şekilde tasarlanmalı ama en önemlisi de dikkatlice uygulanmalıdır. Bu kağıt türleri oldukça geniş bir görsel çeşitliliğine sahiptir. Ülkemizin birçok önemli görselinden gerçek hissi verecek tasarımlara kadar mekanlarınızı kaplayacak ürünler mevcuttur. Klasik kağıtlara göre tek parça veya birleştirilince tek değer oluşturabilecek ölçülerde imal edilen üç boyutlu kağıtlar veya posterler veya diğer imsiye mural uygulamaları maliyet bakımından değişkenlik göstermektedir. Boyut ve görselin niteliği maliyet için oldukça belirleyicidir. Uygulama esnasında daha hassas ve klasik uygulamalardaki temel hassasiyetler geçerlidir. Kağıtların satın alınması ve planlama aşamalarını takiben geçilecek uygulama aşamasının sorunsuz geçmesi ile son derece değerli bir mekan görüntüsü elde edilir. En küçüğünden en kapsamlısına kadar üç boyutlu duvar kağıtları klasik uygulamalara oranla son derece nitelikli sonuçlar alınabilmektedir.

Duvar kağıdı uygulamaları için oldukça farklı bir bakış açısı oluşturacak üç boyutlu kağıtları seçiminde kesinlikle mekanın ölçüleri ve uygulama alanının kesin olarak belirlenmesi gerekir. Ayrıca en doğru görsel sonuç için bakış açısı ve ışıklandırma vb gibi etkenler de hesaba katılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.