Pokemon çılgınlığı gittikçe büyüyor

Pokemon çılgınlığı gittikçe büyüyor
90’ların efsane çizgi dizisi Pokemon’un mobil cihazlar için ilk oyunu Türk kullanıcıları Pokemon avı için sokaklara döktü. Gençler bu yolla sanal dünyanın esiri oluyor.

Kısa sürede en popüler oyun olan pokemonu telefonlarına indirip sokaklarda Pokemon karakterleri avlamaya başlayanların sayısı her geçen gün artıyor.     

Türkiye’de son günlerde çok sayıda genç sadece Pokemon karakterlerini yakalamak için sokağa çıkmaya başladı. Artık cami bahçelerinden AVM'lere ve deniz kenarlarına kadar her yer Pokemon avlamak için elinde cep telefonlarıyla yürüyen gençlerle dolmaya başladı.

Bu durum bile gençlerin son sanal dünyada yaşadığını hatta boğulduğunu bir kez daha gösteriyor.

NAMAZA GEL DESEN CAMİYE GELMEZ AMA POKEMON AVINA CAMİYE GİDİYOR

İşte üniversite öğrencisi binlerce gençten biri bağımlılığını şöyle anlatıyor: “Oyunun çıktığını duyunca çok heyecanlandım. Pokemon Go’yu hemen indirmek istedim ama Türkiye’de olmadığı için Avustralya hesabından indirdim. Pokemon Go’yu 5 gündür aktif bir şekilde oynuyorum. Oyunu telefonumda sürekli açık tutuyorum, dakikada bir girip bakıyorum Pokemon var mı diye. İşim vardı, normalde dönüşümü otobüsle yapacakken Pokemon avlamak için yürüyerek eve gideceğim. Önceki gün sadece Pokemon bulabilmek için dışarı çıktım, Şişli Camii’ne gidip Pokemon aradım. 8’inci seviyedeyim. Arkadaşlarımla birlikte toplu ava gitmeyi düşünüyoruz. Bence yararlı bir oyun çünkü insanların dışarıya çıkmasını teşvik ediyor” 

BAĞIMLILIĞIN ULAŞTIĞI NOKTA

Ekşi Sözlük yazarlarından biri de, oyun yüzünden gözaltına alındığını öne sürdü. Pokemon yakalamak için Şişli Emniyet Çocuk Büro Amirliği’ne girerek Pokemon yakalamaya çalıştığı sırada polislerin kendisinin fotoğraf çektiğini zannederek gözaltına aldığını iddia etti.

GENÇLER DİKKAT

Artık gençlerin cep telefonu vasıtasıyla sanal dünyaya aktığı günümüzde gençlerin en çok yönlendirildiği eğlence sektörü bu yolla servetine servet katarken gençler farkında olmadan gençliklerini heder ediyor. Pokemon çılgınlığı aslında gençlerin bu tür uğraşların yerine koyacak bir alternatif bulmakta acziyete düştüklerini de gösteriyor.

Ülkemizden pokemon avına çıkmış vatandaş manzaraları:

Kadıköy Süreyya Operası önü

p1-003.jpg

Ankara Güvenpark

p2-002.jpg

 

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum