Kılıçdaroğlu'ndan hükümete İsrail'le anlaşma tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete İsrail'le anlaşma tepkisi
Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin İsrail'le anlaşmasını eleştirerek, '"İsrail ile anlaşmayı biz imzalasaydık bütün camilerde mitingler olurdu' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasının satır başları şöyle:

YARGI BAĞIMSIZLIĞI

Yargı tarihin ilk dönemlerinden itibaren ahlak üzerine kurulmuştur. Bazen toplumun kanaat önderleri olmuşlardır. Eğer adalet dağıtacaksa toplumun farklı görüşlerine eşit mesafede olunması gerekiyor. Çünkü adaleti dağıtıyor. Yargının siyasallaşması en büyük tehlike. Siyaset kurumunun talimatlarını yerine getiren organ haline gelir. Bu da adalet dağıtmaz. Yargıç sıradan bir insan değildir, sosyal hayatına da dikkat etmelidir. Eğer yargıç bu niteliklerini kaybederse adalet dağıtamaz algısını topluma yerleşmesine neden olur.

"YARGININ SİYASALLAŞMASI KABUL EDİLEMEZ"
Yargı tarihin ilk dönemlerinden itibaren ahlak üzerine kurulmuştur. Toplumun duyarlılıkları göze alınarak. Dünyanın bütün ülkelerinde adaleti dağıtan organdır yargı. Toplumun farklı kesimlerine eşit mesafede olmalı. Herkese eşit davranacak, çünkü adaleti dağıtıyor. Yargının siyasallaşması en bütük tehlikedir. Siyaset kurumunun emrini yerine getiren kurum haline gelir yargı. İktidarın sopası haline gelir. Yargının siyasallaşması kabul edilemez. Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı üzerinde durulmuştur. Yargıç sosyal yaşamına dikkat etmelidir. Yargıç niteliklerini kaybediyorsa adalet dağıtamaz algısı yerleşir. Yargıçın bu özellikleri olduğu için ABD Başkanı bir yere gittiğinde ayağa kalkar, alkışlar, ancak yargıçlar ayağa kalkmaz, alkışlamaz. Öyle bir eğitimden gelirler. Yargının önemi budur. Siyasal partiler yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda duyarlı olmalılar. Bunun için toplumun tüm kesimleri adaletin bağımsızlığı üzerinde ortak görüş oluşturmak durumunda.

"ADALETİN EVRENSEL KURALLARI VAR"
Adaletin evrensel kuralları var. Düşünün bir ilçede hakim karar veriyor ama o süreç yeri geldiği zaman AİHM'e kadar gidiyor. Yani adaletin evrensel bir boyutu var. Bizdemokrasiyi savunuyorsak bu evrensel kurallara uymak zorundayız. 

"NEDEN YARGITAY, DANIŞTAY ÜYELERİ GÖREVDEN ALINIYOR?"
Parlamentoya bir yasa getirdiler, Yargıtay ve Danıştay üyeleri görevden alınıyor. Bir kanunla Anayasa'nın hükümlerini işlemez hale getiriyorsunuz. Bu kabul edilemez, bu asla doğru değil. Niçin Yargıtay, Danıştay üyeleri görevden alınıyor? Çünkü yargıyı yürütme organın emrine almak istiyorlar. Talimat alacaklar, ona göre karar verecekler. Hans Frank, Hitler döneminde yargıçlara 'Verdiğiniz her kararda benim yerimde Führer olsa nasıl karar verirdi' diyor. Şimdi yapılmak istenen de bu. Yargıyı bu hale getirmek istiyorlar. Bu Türkiye için tam bir felaket. Apar topar çıkarıldı. Biz hemen Anayasa Mahkemesi'ne başvurduk. Yok hükmünde sayılsın, yargıyla bu kadar oynanmaz, darbe dönemlerinde yargıyla bu kadar oynanmadı. Anayasa Mahkemesi 2 üye hariç 'biz buna bakmayacağız' dedi. Bu çok önemli. Siz bir yasayla Anayasa'nın yargıyla ilgili hükümlerini askıya alıyorsanız, bir başka hükümet gelir Anayasa Mahkemesi'ni görevden alır. Ben bu süre içerisinde Anayasa Mahkemesi toplanamak endişesiyle Anayasa Mahkemesi Başkanı'na bir yazı yazdım. Bunun Anayasa'ya aykırı olduğunu, asıl kararın Yüce Mahkeme tarafından verileceğini, asıl sorumluluğun yargıya, kendilerine ait olduğunu duyurdum. Yasa henüz Cumhurbaşkanı'na gitmiş değil. Bu acele nedir?

MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN HAYATINI KAYBETMESİ
Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Aralık 2009'da hayatlarını kaybettiler. Davalar açıldı. 132 şüpheli hakkında davalar açıldı. Dava açıldı dava sonunda takipsizlikle dava kapatıldı. Kaza olduğunda arama kurtarma ekipleri kazanın 115 kilometre ötesinde arama yapıyordu. Aklın mantığın alacağı şey değil, cep telefonu var üstelik. Dönemin Kayseri Valisi açıklama yaptı 'Muhsin Yazıcıoğlu hayattadır' diye. İki saat bekletildiği söyleniyor, sonra hayatını kaybettiği söyleniyor. İHA muhabiri acil servisi arıyor 20 dakika konuşuyor, kimse ulaşmıyor. Daha sonra muhabirin çenesinin kırık olduğu söyleniyor. Helikopterin beyni yok, söküp alınmış. Ailenin avukatı 'Düşme ile ilgili 4 dakika 37 saniyelik görüntüler silinmiştir' diyor. DDK raporunda 'Ağır bir hizmet kusuru ortaya çıkmıştır' diyor. Yargı nedir? Vatandaşın kafasında soru bırakıyorsa orada yargı yoktur. Herkesin kafasında soru işareti bırakmayacak. Rıza Sarraf'ın ABD'de kefaleti reddecek gerekçeyi merak ediyordum, 4 gerekçe söyledi. Hiç kimse de yanlıştır diyemedi.

"BİNALİ YILDIRIM'A SORUYORUM..."
7 Haziran'dan bu yan Kıbrıs çıkarmasından daha fazla şehit verdik. Şehitler, gaziler, anneler, genç yaşta çocuğunu toprağa veren babalar için soruyorum 'Kim Türkiye'yi terör batağına soktu?' Hangi gerekçe ile çocuklarımız hayatlarını kaybediyor? 2002'de sıfır terörle devraldırlar, terör yoktu. Ne oldu da Türkiye bu hale geldi? Bu işin sorumlusu kim? Çıkıp da bu sorunun cevabını birilerinin vermesi lazım. Bu işin sorumlusu dünyada iktidardır. Vatandaş oy verdi, derdimizi çöz diye. Terörü bitirmek yerine teröre yardım ve yataklık yaptılar, azdırdılar. Binali Bey'e tekrar soruyorum, bu işin sorumlusu kim? Başbakanlık koltuğunda oturuyorsun, kim bu işin sorumlusu?

"DAVULLA ZURNAYLA KÖPRÜ AÇILIŞI YAPTILAR"
PKK yetmiyormuş gibi bir de IŞİD çıktı. Atatürk Havalimanı'nı bastılar, insanları taradılar, bombaları patlattılar. Ne yaptık? Hep beraber, 'teröre lanet olsun' dedik, 1 günlük yas ilan ettik. Sonra gittiler davul zurnayla köprü açılışı yaptılar. Parlamentoda saygı duruşu yapıyorlar. Bunu CHP yapsa ne olurdu? Biz insana saygılıyız, yapmayız da, kıyamet kopardı. Bunlar yapıyor da niye kimse bir şey söylemiyor? 'İnsanlık öldü mü' diye bir cümle niye kurulmuyor? Sormazsan vatandaş olarak görevini yapmazsın.

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞBAKAN YILDIRIM'A 11 SORU
Gazeteciler geldiler, görüşlerimi sordular. Hiç kimseyi eleştirmedim, parti adı vermedim, Binali Bey'e 11 soru sorayım dedim. Binali Bey de 11 soruya cevap versin.
1- Musul Başkonsolosluğu basılırken hangi hükümet IŞİD yaptı demedi?
2- Hangi millletvekili PKK ve IŞİD terör örgütü değil dedi?
3- IŞİD iyi ki varsın diyen milletvekili hangi partiden?
4- IŞİD hangi hükümet iktidardayken palazlandı?
5- Yaralanıp Türkiye'de tedavi edilen IŞİD militanları hangi iktidar zamanında ayrıcalık sağlandı?
6- Hangi hükümet döneminde IŞİD silahlandırıldı?
7- Bakanlar Kurulu, MGK IŞİD terör örgütü kararı alındı mı?
8- Hangi savcı IŞİD terör örgütüyle ilgili iddianame hazırladı? Hazırlandı da bizim mi haberimiz yok?
9- IŞİD'in Türkiye lideri kim? 
10- IŞİD'in son bir yıl içinde Türkiye'de yaptığı eylemlerin sorumlusu kim?
11- Güvenlik zafiyeti yoksa, yönetim zafiyeti mi var?

BİNALİ YILDIRIM'A SESLENDİ: SENDEN TEK İSTEĞİM VAR...
Binali Bey 'tek cevap veriyorum' diyor. 'CHP neden hayır oyu kullandı' diyor. Karar şu, Suriye'ye savaş açma kararı. Biz de buna hayır demişiz. Karşı çıkıyoruz, bugün getirsen bugün de karşı çıkacağız. Yalan at ama bu kadar da kuyruklusu olmaz. Bu cevabı verirken bile ben utanıyorum. Sen Başbakansın, nasıl bu kadar ucuz ve kolay yalan söyleyebiliyorsun. PKK kararına da evet demişiz. Senden tek isteğim var 11 soruma adam gibi cevap ver. Yüreğin yetiyorsa, çık benim 11 soruma adam gibi cevap ver.. Bana sordun, belgelerimi gösterdim.

"RUSYA'DAN ÖZÜR DİLEDİLER, İSRAİL'LE ANLAŞTILAR"
Dış politikada da 'Yanlış yapıyorsunuz' dedik. Koalisyon görüşmelerinde 'Dış politikanın 180 derece değişmesi gerekiyor' demiştik, şimdi 360 derece fırıldak gibi dönüyorlar. Dış politikada 'hamaset olmaz, çok dikkatli bir dil kullanacaksın' dedik. Rusya'dan özür dilediler. İsrail'e gittiler büyük tavizler vererek İsrail'le anlaştılar. İsrail hiçbir şey yapmadı, hiçbir taviz vermedi. 

CHP böyle bir anlaşma imzamış olsaydı, cuma namazlarında, namaz sonrası bütün camilerde mitingler olurdu. Samimi Müslüman kardeşlerime sesleniyorum, bizim samimiyetimize inanın. Biz her koşulda Türkiye'nin çıkarlarını savunan bir partiyiz, her kişinin kimliğine saygılı bir partiyiz.

İsraille anlaşmanın ayrınları, bir abluka aynen kaldı, iki İsrial'in NATO üyeliği yolu açıldı, üç İsrail'in OECD üyeliği yolu açıldı, dört İsrail gazının satış imkanı verildi, beş İsrail askerilerine açılan davalardan vazgeçtik, altı özür maektubu göndermediler, yedi Gazze üzerinde İsrial egemenliği kabul edildi. Tüm bunları 20 milyon dolara satın aldılar. Bunlar kendi çıkarları için yeri geldiğinde Türkiye'yi satarlar. Tam bir teslimiyet anlaşması. 'Ben görevde olduğum sürece İsrail'le normalleşme mümkün değil diyordu bu diktatör bozuntusu.

Şimdi yeni yardım gemisi Aşdod Limanı'na gitti. Ta en başından beri İsrail'in söylediği gibi. 2002'den beri böyle yardım gidiyor. Vatandaşı kandırmaya çalışıyorlar. Kızılay 2002'den beri dünyanın yardımını yapıyor. Bu yardımları yapan İHH vakfı var. Erdoğan 'Siz yardım götürürken dönemin Başbakanı'na mı sordunuz' dedi. Beslenmeyeceksin. Beslenirsen böyle yuları takarlar boynuna. İzni Erdoğan vermişti, 'Otorite biziz, izni biz verdik' dedi. Dün öyle bugün böyle. Artık milletin kimin doğru, kimin yalan söylediğine karar versin. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum