Hamile eşi için meyve alıp ağaca para asan adam bahçe sahibiyle helalleşti

Hamile eşi için meyve alıp ağaca para asan adam bahçe sahibiyle helalleşti
Geçtiğimiz günlerde hamile eşi için Bursa'nın İznik ilçesinde, yoldan geçerken kopardığı meyvelerin parasını ağaca asan Kırşehirli vatandaş, gönlü rahat etmeyince, bahçe sahibinden helallik almak için tekrar bahçe sahibini ziyaret etti.

Hamile eşi aşerince yoldan geçerken dalından meyveleri koparıp yerine para asan Kırşehirli vatandaş Bursa İznik Boyalıca Mahallesi’nde bulunan bahçeye tekrar gidip bahçe sahibinden helallik istedi.

HERKESİ DUYGULANDIRDI

 İstanbul Pendik’te minibüs şoförlüğü yapan Soner Kaya’nınhamile eşi için aldığı meyve yerine para asması herkesi duygulandırdı. Bu örnek davranışın haberleri sosyal medyada tıklanma rekorları kırmaya devam ediyor.
Kırşehirli Soner Kaya ve ailesi, bayramdan sonra Boyalıca’ya gelip, bahçe sahibiyle helalleşti.

1712100.jpg

“O parayı çerçeve yaptırdım”
Bahçe sahibi Ali Karatekin, bu dürüst davranışın kendisini çok duygulandırdığını, o parayı çerçeve yapıp astığını söyledi. Karatekin, “Günümüzde kilitli kapılar kırılarak, evlerden paralar, ambarlardan meyve ve sebzeler çalınıyor. Bazıları ise kopardıkları birkaç meyvenin parasını ağaca asıyor. Soner kardeşimin bu davranışı bizi duygulandırdı. Abisi Ünal Kaya ile beni ziyarete geldiler. Onlar artık benim evlatlarım. Beni çok mutlu ettiler” dedi.

Karatekin, Kaya ailesine bir kasa erik hediye ederken, doğacak çocuklarının analı babalı büyümesi için dua etti.
“Çocuğumuzun daha doğmadan haram yememesini istedik”

Bahçeye hamile eşi için aldığı meyvelere istinaden not ile birlikte para bırakan minibüs şoförü Soner Kaya ise, “Yeğenim aradı, ‘Dayı, haberlere çıkmışız, haberin var mı ?’ dedi, o zaman haberim oldu. Yere düşenlerden aldık. Ağaçta meyveler vardı, eşim gözümüze baktı, canı çekti. O yüzden böyle bir yola başvurduk. Doğacak çocuğumuzun haram yememesi için parayı bırakıp helallik istedik. Çünkü bahçe sahibi yoktu” diye konuştu.
Soner Kaya’nın abisi Dünya Kırşehirliler Dernek Başkanı ve Ahi Sanayici İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı Ünal Kaya ise, “Bizler ahilik kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Bu hadisenin sosyal medyada tıklanma rekoru kırması öz benliğimize dönmemiz gerektiğinin delilidir” diye konuştu.

bahce-not-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum