Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması

Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması
Lavrov "Umuyorum ki bu durum, pozisyonlarımızın bir hayli farklı olduğu Suriye krizinin aşılması için daha etkili bir biçimde ortak yaklaşımlar aramamıza yardımcı olacak" ifadelerini kullandı.

 

Lavrov, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mamedyarov'la Bakü'de gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalar yaptı.

Sergey Lavrov, "Türkiye'yle ilişkilerin normalleşmesi bölgedeki genel durumu olumlu etkileyecek. Umuyorum ki bu durum, Rusya ile Türkiye'nin pozisyonlarının bir hayli farklı olduğu Suriye krizinin aşılması için daha etkili bir biçimde ortak yaklaşımlar aramamıza yardımcı olacak" diye konuştu.

Anlaşmaya varmak için çalışacaklarını vurgulayan Lavrov şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla Soçi'de gerçekleştirdiğim samimi görüşme, artık Türk partnerlerimizle aramızda daha az anlaşmazlık olacağını düşünmeme izin veriyor. BM Güvenlik Konseyi ve Uluslararası Suriye Destek Grubu kararlarının yerine getirilmesi konusunda daha açık bir biçimde anlaşmaya varmak için çalışacağız."

Kasım 2015'te sınır ihlali yapan Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesiyle Ankara ve Moskova arasında ilişkiler gerilmişti. Geçtiğimiz ay atılmaya başlanan adımlarla iki ülke arasındaki buzlar eridi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin'in önümüzdeki ay Soçi'de görüşmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.