FETÖ'den 'Hz. Mehdi' talimatı

FETÖ'den 'Hz. Mehdi' talimatı
FETÖ mensupları tarafından ‘Mehdi’ olarak kabul edilen FETÖ lideri Fetullah Gülen'in, “Kötü günler icat edelim, gerilimi arttıralım. Hz. Mehdi gerilim döneminde gelir” talimatı soruşturma dosyasında yer aldı.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturma kapsamında, örgütün kendilerinden olmayanlara kurduğu kumpasların şifrelerini veren Gülen'e ait talimatlar ele geçirildi. FETÖ'nün asıl amacını ortaya koyan bu talimatlar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY çatı dosyasına eklendi.

ASIL AMAÇ RUHANİ LİDERLİK

Gülen'in ülkenin siyaset, ekonomi, spor, medya, askeri, emniyet, yargı gibi kurumlarına ilişkin üyelere talimatlarda bulunduğu belirtilirken, asıl amacın devletin tüm anayasal kurumlarını ele geçirmek, bölgesel ve küresel bağlamda uygulanacak iç ve dış politikalarda belirleyici ana unsur olmak ve dünyadaki tüm Müslümanları yönetmek ve sonucunda 'ruhani liderliğe'ulaşmak olduğu vurgulandı. Talimatlara göre Fetullah Gülen'in devleti ele geçirme planının yanı sıra ülke gündemiyle de yakından ilgilendiği görülüyor.

DÜNYA ZULÜMLE DOLDUĞUNDA MESİH GELİR​

Dosyaya giren talimatların birisinde Gülen, mensuplarına gerilimin arttırılması gerektiğini söylüyor. Mensuplarınca 'kainat imamı' ve 'mehdi'olarak kabul edilen Gülen'in gerilimin olduğu dönemlerde mehdinin geleceğini işaret etmesi ise dikkat çekti. İşte Gülen'in mehdi yorumu:“Dünya zulümle dolduğunda mesih gelir. Kötü günler icat edelim, gerilimi arttıralım. Hz. Mehdi gerilim döneminde gelir. Nübüvvet uyku ile alakalıdır. Risalet ile objektif olur. Şehadetle alakalıdır."

HİZMET EDECEKSEK YAHUDİLERLE KAVGA ETMEMELİYİZ

Dosyaya giren başka bir nota göre ise Gülen, “Dünya Yahudilerin idaresine doğru gidiyor. Eğer dünyada hizmet edeceksek bunlarla kavga ederek olmaz. Bizim hükümetin mensupları da bunlarla kavga ediyor. Radikal görünen bir hükümet var dışarıdan bakıldığında" ifadelerini kullanıyor. Talimat notlarına göre, başka bir konuşmasında “Barack Obama pek başarılı olamadı" değerlendirmesini yapan Gülen, “Amerikalılarla kavga ederek yeryüzünde hizmet edemeyiz. Esasen Hillary Hanım geçseydi kocasının da durumundan dolayı daha muvaffak olurdu" diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.