Bahoz Erdal bakın nasıl öldü?

Bahoz Erdal bakın nasıl öldü?
Kamışlı’ya tedavi için giden Bahoz'un aracı dönüş yolunda kentin 3 km batısındaki Himo’daki kamp çıkışında havaya uçuruldu.

PKK'yı yöneten isimlerden “Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayı tarafından öldürülmesiyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Şehir savaşlarını yaymayı planlayan ancak başarılı olamayan, gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla büyük darbe alan terör örgütü PKK'nın lider kadrosunun yakalanması için çalışma başlatıldı. Türk istihbaratının yaptığı çalışma sonucu Bahoz Erdal'ın Amerikalılarla birlikte IŞİD'e karşı gerçekleştirilen Menbiç operasyonunu yönettiği belirlendi. Bu aşamadan sonra ise Bahoz sıkı takibe alındı.

EN UYGUN ZAMAN BEKLENDİ

Bahoz Erdal'ın, Menbiç operasyonunun koordinasyonunda görev alması nedeniyle sürekli sahada yer aldığı tespit edildi. Bunda, operasyona katılan 900 teröristin öldürülmesi ve bunun örgüt içerisinde zaafiyete yol açmasının da etkin olduğu kaydedildi. Daha önce de yakalanması için iki operasyon düzenlenen Bahoz, birincisinden son anda kaçarken, ikincisinden yaralı olarak kurtulmuştu. Bu nedenle operasyon için en uygun zaman beklendi.

BOMBA ALTINDA PATLADI

Saldırı anı için Bahoz'un doktor kontrolü için gittiği Himo yolu seçildi. Teröristin aracını 8 Temmuz Cuma günü Kamışlı'dan Himo'ya giderken takibe alan Tel Hamis Tugayı, aynı aracı dönüş yolunda, Kamışlı'nın 3 kilometre batısında Himo'daki kamp çıkışında havaya uçurdu. Aracı havaya uçuran bombanın ise Erdal'ın oturduğu koltuğun altına yerleştirildiği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.