Günlük dairelere anlık tedbir

Günlük dairelere anlık tedbir
Terör örgütleri, fuhuş ve uyuşturucu çetelerinin hücre evine dönen günlük dairelerin Maliye takip kayıtları anında Emniyet’e düşecek, muhtarların da desteğiyle kiracı bilgilerini gizleyen cezalandırılacak.

Terör örgütleri ve fuhuş sektörünün tercih ettiği günlük ev kiralamaya kapsamlı denetim geliyor. İçişleri Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmada günlük ev kiralamalar anlık takibe alınıyor. İnternet sitelerinde yer alan günlük kiralamalar incelemeye tabi tutulacak. Yerli ve yabancıların kiralamalarına ilişkin araştırma yapılacak. Muhtarlarında yer alacağı çalışma ile canlı bombaların ve fuhuş yapanların kaldıkları yerlere neşter vurulacak. Buna göre Maliye günlük ev kiralamalarını anlık olarak izleyerek bildirimde bulunup bulunmadığını görecek. Kayıtlar anlık olarak emniyete düşecek. Emniyet güçleri ile muhtarlar da süreçte aktif olarak yer alacak.
 
CEZAİ YAPTIRIM
 
Star’ın gündeme getirdiği ‘günlük kiralık evler’ ile ilgili çalışmada, ev sahiplerine günlük kiralamalara ilişkin muhtarlara bildirimde bulunmaları konusunda uyarı yapılacak. Evini kiraladığı kişiyle ilgili kimlik bilgilerini bildirmeyenlere cezai yaptırım uygulanacak.
 
KAYIT ALTINA ALINACAK
 
Maliye, Türkiye’de günübirlik kiralamalarının en fazla yapıldığı illeri tespit ederek kayıt dışılıkla mücadelede uygulanacak yöntemlerle ilgili yol haritasını belirledi. Buna göre gayriahlaki ilişki, terör saldırıları ve kayıt dışını önlemek amacıyla öncelikli olarak internet sitelerinden verilen günlük ev kiralamalar mercek altına alınacak.
 
DENETİM YAPILACAK
 
Günübirlik Konut Kiralamaları Takip ve İzleme Sistemi ile ilanı verilen yerlerin tapu ve vergi bilgileri anlık olarak görülebilecek. Bilgilerde uyuşmazlık yaşanması halinde emniyet birimleri operasyon düzenleyecek. Ayrıca hem Maliye hem de emniyet birimleri sahaya inerek denetimde bulunacak.
 
EMNİYETE BİLDİRİLECEK
 
Günlük ev kiralamalarına yönelik denetim ve alınan önlemlere ilişkin değerlendirmede bulunan üst düzey bir ekonomi yetkilisi, “Buralar, son dönemde teröristlerin ve fuhuş yapanların sıkça kullandığı mekanlara dönüştü. Herhangi bir yerde de kaydı yok. Kimlerin kaldığı bilinmiyor. Konaklamalarda normalde emniyete kimlik bildirimi yapılması gerekiyor. Ev sahipleri herhangi bir şekilde kimlik bildirmediği için kendileri de suçlu duruma düşüyor. Maliye Bakanlığı’nın sistemi ile günlük takip yapma imkanı var. Tapu ve vergi kayıtları elektronik ortamda alınıyor. Bilgiler direk olarak emniyete de düşecek” diye konuştu.
 
YURT DIŞI DA TAKİP EDİLECEK
 
Kayıt Dışı Ekonominin Azaltılması Programı Eylem Planı kapsamında turizm sektörüne de yönelik detaylı bir çalışma daha başlatıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda turizm sektöründeki kayıt dışılığın önlenmesine yönelik olarak, internet üzerinden yurt içi ve yurt dışından otel, pansiyon, günübirlik ev gibi konaklama rezervasyonlarının takibi, sektörde e-fatura ve e-arşiv uygulamaları yakından takip ediliyor. Maliye Bakanlığı kayıt dışı ekonominin milli gelire oranını 2018 yılı sonuna kadar yüzde 26,5’ten yüzde 21,5’e düşürmeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum