Ankara Gar'ı saldırısında flaş gelişme

Ankara Gar'ı saldırısında flaş gelişme
10 Ekim 2015 günü Ankara Garı'nda 100 kişinin ölümüne sebep olan terör saldırısıyla ilgili hazırlanan iddianame, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

 

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Ramazan Dinç'in hazırladığı iddianamede, bazı şüphelilerin "anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etmek" ve "100 kişiyi öldürmek" suçundan 101 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yanında, saldırıda yaralananlar için de "terör örgütünün faaliyeti kapsamında 391 kişiyi öldürmeye teşebbüs etmek", ayrıca "terör örgütünün faaliyeti kapsamında ruhsatsız silah ve patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından da toplam 7 bin 631 yıldan 11 bin 750 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor. İddianamede, bazı şüpheliler için ise "silahlı terör örgütü DAEŞ üyesi olmak" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

2'Sİ ÇOCUK 100 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Olay günü Gar önünde toplanan grup kortej hazırlığına devam ederken, saat 10.04'te 3 saniye arayla iki kez patlama meydana geldiği, 2'si çocuk 100 kişinin öldüğü ve 20'si çocuk 391 kişinin yaralandığı aktarılan iddianamede, saldırı üzerine olay yeri ve yakınındaki güvenlik kamera kayıtlarının incelemeye alındığı bildirildi.

SANIKLARIN İSİMLERİ

İddianamede, şu isimler sanık olarak yer alıyor:
"İlhami· Balı, Deni·z Büyükçelebi·, Edremi·t Türe, Yakub Şahi·n, Hakan Şahi·n, İ·brahi·m Hali·l Alçay, Resul Demi·r, Hacı Ali· Durmaz, Hüseyi·n Tunç, Abdülmubtali·p Demi·r, Talha Güneş, Mehmet Kadi·r Cebael, Meti·n Akaltın, Savaş Yıldız, Burak Ormanoğlu, Suphi· Alpfi·dan, Hasan Hüseyi·n Uğur, Bayram Yıldız, Kenan Kutval, Ahmet Güneş, Abdulhami·t Boz, Cebrai·l Kaya, Ömer Deni·z Dündar, Muhammet Zana Alkan, Walenti·na Slobodjanjuk (Kazakistan vatandaşı), Mustafa Deli·başlar, Mehmedi·n Baraç, Ni·hat Ürkmez, Nusret Yılmaz, Kasım Dere, Yakup Selağzı, Erman Eki·ci·, Yakup Karaoğlu, Yakup Yıldırım, Esi·n Altıntuğ ve Hati·ce Akaltın."

Mahkeme, duruşma gününü henüz belirlemedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum