Bahoz Erdal'dan daha etkiydi! Fethi Şarlatan vuruldu

Bahoz Erdal'dan daha etkiydi! Fethi Şarlatan vuruldu
Bahoz Erdal'dan daha etkin olduğu söylenen PKK'lı Fethi Şarlatan'ın Metina bölgesinde düzenlenen bir operasyonda ağır yaralandığı bildirildi

Askeri kaynaklar, bölücü terör örgütü'nün KCK Alan Örgütlenmesi çerçevesinde HPG Kuzey Alan sorumlusu olan Sabri Kaşkale kod isimli Fethi Şarlatan'ın Metina bölgesinde düzenlenen bir operasyonda ağır yaralandığını bildirdi. Şarlatan'ın örgütün sözde elebaşlarından Bahoz Erdal'dan daha etkin olduğuna dikkat çekiliyor.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, gerçekleştirilen başarılı bir operasyon sonucunda çok ağır şekilde yaralan Fethi Şarlatan'ın şu anda bir hastanede tedavi altında olduğu bilgisi olduğu belirtildi.

Bu sene yapılan operasyonlarda HPG sözde Kuzey Alanı Sorumlusu Fethi Şarlatan’ın kendisinden sonra gelen adamı olan Orta Saha sorumlusu Ekrem Güney ve onun yardımcısı da öldürülmüş ve haberlerde yer almıştı. Sözde Kuzey Alan için büyükbaşların kaybı terör örgütünde büyük bir sarsıntıya neden olmuştu.

Son üç yılda özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde il ve ilçelerde çukur ve barikatların hazırlanması, EYP’lerin kullanımı, bölgeye silah, malzeme ve mühimmatın aktarılması konusunda tüm planlamaları Şarlatan yapmıştı. Askeri kaynaklar, Bahoz Erdal’ın etki alanı ve gücünün ağır yaralanan Fethi Şarlatan’a göre daha düşük seviyelerde olduğuna dikkat çekti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum