Ak Parti’li işadamları PKK’ya haraç veriyor mu?

Ak Parti’li işadamları PKK’ya haraç veriyor mu?
HDP Eş Genelbaşkanı Selahattin Demirtaş, 'Doğu’da ihale almış Ak Parti’li Karadenizli işadamları PKK’ya ciddi yardımlarda bulunduklarını saklamıyor.' şeklinde konuştu.

HDP Eş Genelbaşkanı Selahattin Demirtaş, AKP’nin belediyelere teröre destek gerekçesiyle kayyım atanmasına yönelik yasal hazırlık yapmasını değerlendirerek, “Eğer bazı kişiler ve şirketler PKK’ya yardım yaptı diye suçlanacaksa Rizeli işadamlarından başlayabilirler. Özellikle Doğu’da; baraj, yol ve köprü ihalesi almış Ak Parti’li’ Karadenizli iş adamları...

Bunlar PKK’ya ciddi yardımlarda bulunduklarını da saklamıyorlar” dedi. AKP’ye yakın söz konusu şirketlerin PKK’ya çok büyük paralar verdiğini bildiğini kaydeden Demirtaş, “Kayyım atayacaklarsa bu Ak Parti’li büyük şirketlere atasalar daha iyi olur” diye konuştu. 

Erdoğan biliyor

Ayrıca Demirtaş şu iddiaları dile getirdi: "Erdoğan bunları ismen biliyor. Bunlar PKK’ya ciddi yardımlarda bulunduklarını da saklamıyorlar. Erdoğan’a bunu defalarca gidip şikâyet babında da ifade etmişlerdir. ‘Biz PKK’ya vergi ödemeden orada çalışamıyoruz’ diye. Erdoğan da bunu engellemediğini birkaç defa üstü kapalı toplantılarda söyledi. O Ak Parti’li şirketlere kayyım atayacaklar mı? Çünkü onlar bildiğim kadarıyla PKK’ya çok büyük paralar verdiler. Gönüllü mü yoksa mecburi mi verdiler bilemem..."

Demirtaş'ın açıklamalarından sonra AKP'li iş adamlarının PKK'ya haraç verip vermediği, veriyorlarsa bunların kim olduğu ve bu durumun bilinip bilinmediği merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum