Devlet hastanesi acil servisinde yoğunluktan pansuman yapılamıyor

Devlet hastanesi acil servisinde yoğunluktan pansuman yapılamıyor
Başbakan Binali Yıldırım'ın "Artık insanlarımız acil servislere kız bakmaya gidiyor" ifadesi gündemdeki yerini korurken, Başkent'te bir devlet hastanesinin acil servisinde yoğunluktan pansuman gibi en basit hizmetlerin verilemediği ortaya çıktı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Hükümetin sağlıkta attığı adımları ve kamu hastanelerindeki rahatlamayı, iyi hizmeti överken sarf ettiği "Artık insanlarımız acil servislere kız bakmaya gidiyor" ifadesi gündemdeki yerini korurken, Başkent'te bir devlet hastanesinin acil servisinde yoğunluktan pansuman gibi en basit hizmetlerin verilemediği ortaya çıktı. 

Bir okuyucumuzun sitemize ulaştırdığı aşağıdaki fotoğraf, dün gece yani 13 Temmuz 2016'yı, 14 Temmuz 2016'ya bağlayan gece çekilmiş.

Fotoğrafın çekildiği yer, Başkent Ankara; Sincan'daki Nafiz Körez Devlet Hastanesi'nin acil servisi.

Acil Servis bölümünün Pansuman, Enjeksiyon ve sonda değişimi odası. 

Kapının hemen girişine hastane yönetimince şu not asılmış: "ACİL SERVİSİN YOĞUNLUĞU NEDENİYLE; 24.00-06.30 SAATLERİ ARASINDA ENJEKSİYON, PANSUMAN, SONDA DEĞİŞİMİ YAPILMAMAKTADIR."

Notun altında hastane yönetiminin imzası bulunuyor.

Okuyucumuz, şunları kaydetti: 

"Eşim rahatsız, bir süredir Sincan Nafiz Körez Devlet Hastanesi'ne gidip geliyoruz. En sonunda emar çekimi için randevu alabildik. Hastane Fatih'teki ek binasında randevu verdi, gece saat 00.20'ye. Evimiz Sincan'da, randevu verilen yer Fatih'te ve gece saat 00.20. Küçük çocuklarımız var. Epey zor oldu. Eşim ayakta durmakta zorlanıyor, ağrıları var. Taksi tutsam dünyanın parası. Arabası olan bir dostun yardımıyla gidip gelebildik, çocukları da bir komşuya emanet ettik. 8 gün sonra sonuç çıkacakmış. İnşaallah ciddi bir sağlık sorunuyla karşılaşmayız."

Okuyucumuz, acil serviste yoğunluk nedeniyle pansuman gibi hizmetlerin verilememesiyle ilgili izlenimlerini de şöyle aktardı:

"Hastane ek bina olmasına rağmen acil servisi o saatte bile çok yoğundu. İnsanlar bir yerlerini tutarak, kimileri çektikleri acıdan ağlayarak doktor odasının kapısında sırada bekleşiyorlardı. Bu arada sedye ile gelip geçenler oluyordu sürekli. Kimi hasta yakını elinde bir kağıt, fotokopi çektirecek, çalışan personel arıyordu. Tam bir başıboşluk, vurdum duymazlık hakimdi serviste. O arada yaralı hastalara pansuman yapılmadığını öğrendim. Garipsedim, olamaz dedim. Baktım doğruymuş. Pansuman odasının kapısına bu yazıyı asmış hastane yönetimi. Ama çok şükür ki emarımızı vaktinde çekindik, yolda başımıza bir iş gelmeden evimize sağ salim dönebildik, buna da şükür."

isss.gif

Habervaktim.com

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum