Bakan Tüfenkçi'den 'Bahoz' Erdal açıklaması!

Bakan Tüfenkçi'den 'Bahoz' Erdal açıklaması!
Hain bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı Bahoz Erdal'ın öldürülüp öldürülmediği konusunda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tartışmalara açıklık getirdi.

Hain bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı Bahoz Erdal'ın  öldürüldüğü kanaatinde olduğunu dile getiren Tüfenkci, "Kimileri, özellikle terör örgütü, öldürülmediği takdirde şimdiye kadar on kere televizyona çıkartır, görüntüleri çeşitli yayın organlarına servis ederdi. Eski görüntüleri servis ettiklerine göre, bu kesin olarak da öldürülmüş vaziyette. Terörle mücadele eden Türkiye ve güvenlik güçlerimiz için büyük bir moral kaynağı. Çünkü Bahoz Erdal'ın Türkiye'deki birçok eylemde eli var, vebali var, günahı var. Bunun bedelini ödemesi gerekiyordu, nihayet bu bedeli de ödemiş durumda" dedi. 

GİRİLEN YERLER TEMİZLENDİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan 'Neler Oluyor' programına konuk oldu. İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sorularını cevaplayan Tüfenkci, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin terörle mücadele konusunda yeni bir konsepte girdiğini ve bunun da sonuçlarının alındığını kaydeden Tüfenkci, "23 Temmuz'dan sonra Türkiye terörle mücadele noktasında yeni bir konsepte girdi. Özellikle güvenlik güçlerinin ki bunun içinde asker, polis, korucu, jandarma tamamı topyekun birlikte hareket edebilme kabiliyeti ve organizasyonunu yaptıktan sonra gerek şehirlerde, gerek kırsalda, gerekse yurt dışında mücadeleyi topyekun olarak devam ettiriyor. Bunun da neticelerini öz yönetim ilan eden terör örgütünün özellikle bazı il ve ilçelerde kökünün kazınarak atılması, kırsalda operasyonlara hız verilmesi, artık gözü kara olarak değil bilinçli olarak girilen yeri temizleyerek çıkıldığı Lice'de olduğu gibi bir döneme girildi" şeklinde konuştu.

"ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KANAATİNDEYİM"

Bölücü terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden Bahoz Erdal'ın öldürülüp öldürülmesiyle ilgili konuşan Bakan Tüfenkci, "Suriye'deki Bahoz Erdal'ın öldürülmesiyle ilgili, ki kanaatime göre öldürüldü. Kimileri, özellikle terör örgütü bunu saklamaya çalışsa da öldürülmediği takdirde onlar şimdiye kadar on kere televizyona çıkartır, görüntüleri çeşitli yayın organlarına servis ederlerdi. Eski görüntüleri servis ettiklerine göre, bu kesin olarak da öldürülmüş vaziyette. Terörle mücadele eden Türkiye ve güvenlik güçlerimiz için büyük bir moral kaynağı. Çünkü Bahoz Erdal'ın Türkiye'deki birçok eylemde eli var, vebali var, günahı var. Bunun bedelini ödemesi gerekiyordu. Nihayet bu bedeli de ödemiş durumda. Türkiye'deki özellikle terörle mücadele noktasında bunu da yeni bir aşama olarak değerlendiriyorum ve bu aşamanın arkası da umarım gelir" değerlendirmelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum