PKK'ya zekat adı altında 35 bin lira topladılar

PKK'ya zekat adı altında  35 bin lira topladılar
Mübarek Ramazan ayında hainler için çalışan kişiler vatandaşlardan terör örgütüne fitre ve zekat adı altında 35 bin lira yardım topladığı ortaya çıktı.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illeri nüfusuna kayıtlı vatandaşlardan hain terör örgütü PKK üyelerince Ramazan ayı boyunca fitre ve zekat adı altında 35 bin lira toplandığı tespit edildi.Toplanan paraların ise güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmalarda öldürülen teröristlerin ailelerine ve örgüte aktarılacağı öğrenildi. Paraları toplayan iki kişi ise Manisa'da ele geçirildi.

HAİNLERE 35 BİN LİRA TOPLADILAR
 
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Turgutlu ilçesinden Manisa şehir merkezi girişinde 45 UY 604 plakalı araç içinde bulunan İ.T ve M.B.'ye yönelik operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda arama yapan emniyet güçleri aracın torpido gözünde toplamda 35 bin 120 lira para, karton kutu içerisinde üzerinde 85000-85500 seri numaraları basılı şekilde 500 adet sarı renkli zarf ele geçirdi. Zarfların fitre ve zekat alımı için kullanıldığı belirlendi. 
 
HDP'Lİ YÖNETİCİ ÇIKTILAR
 
Ayrıca araçta yakalanan iki şüphelinin HDP'li il yöneticisi olduğu öğrenildi. Şüphelilerden M.B.'nin ise daha önceden 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütü Propagandası Yapma, Kamu Malına Zarar Verme' suçlarından kaydının bulunduğu ve yargılamasının devam ettiği de öğrenildi. Şüpheliler İ.T. ve M.B. Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet suçlarından gözaltına alındı.
 
İki şüpheli emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi.
 

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.