HDP'li Hüda Kaya: Hepimiz Suriyeliyiz

HDP'li Hüda Kaya: Hepimiz Suriyeliyiz
Ülkemizdeki Suriyelilere vatandaşlık verileceğini açıklayan Hükümet'e diğer muhalefet partilerinin aksine HDP'den destek gibi açıklama geldi. HDP'li Hüda Kaya TBMM'de, Suriyelilere yönelik ırkçı saldırılar olduğunu belirterek "Hepimiz Suriyeliyiz" dedi.

Ülkemizdeki Suriyelilere vatandaşlık verileceğini açıklayan AK Parti Hükümeti'ne diğer muhalefet partilerinin aksine HDP'den destek gibi bir açıklama geldi.

HDP İstanbul Milletvekili "başörtülü" Hüda Kaya TBMM'de MHP'nin verdiği araştırma önergesine karşı yaptığı konuşmada, özellikle Hükümet'in vatandaşlık açıklamasından bu yana Suriyelilere yönelik ırkçı saldırılar olduğunu belirterek "Hepimiz Suriyeliyiz" dedi. Kaya, göçmenlere vatandaşlığın lütuf değil hak olduğunu savundu. 

Gerek sağ çevrelerden gerekse sol çevrelerden göçmen karşıtı nefret söylemlerine asla taviz vermeyeceklerini söyleyen HDP'li Hüda Kaya, "Bu nefret söylemlerine karşı 'Hepimiz Suriyeliyiz' diyeceğiz" ifadesini kullandı. 

HDP'li Hüda Kaya, diğer taraftan lafı, terör örgütü PKK'ya karşı verilen mücadeleye getirerek, AK Parti iktidarını "samimiyetsizlikle" suçladı. Hükümet'in Suriyeli göçmenlerle ilgili politikasının "iki yüzlü olduğunu" ileri süren HDP'li Kaya, Suriyelilerin alınıp satılan mal gibi görüldüğünü iddia etti.

Hüda Kaya ardından da, göçmenlere vatandaşlık verilmesinin lütuf değil hak olduğunu savundu: "Mültecilik de vatandaşlık da bir haktır ama bu, sadece Suriyeliler için değildir; Afrikalısı için, Uzak Doğulusu için, Orta Asyalısı için de bütün göçmenlerin, başka ülkelere göçmek zorunda olanların insani bir hakkıdır, istismar aracı yapılamaz."

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum