Uzmanlardan sıcaklık uyarısı

Uzmanlardan sıcaklık uyarısı
Uzmanlar yaz aylarında doğal maden suyu ile taze sıkılmış meyve suyu, limonata veya ayran içilmesinin hem susuzluğu giderme, hem de vücudun kaybettiği mineral ve vitaminlerin yerine konulması açısından faydalı olacağından yanai.

 

Diyetisyen Duygu Ceyhan Irmak, yaz aylarında doğal maden suyu ile taze sıkılmış meyve suyu, limonata veya ayran içilmesinin hem susuzluğu giderme, hem de vücudun kaybettiği mineral ve vitaminlerin yerine konulması açısından faydalı olacağını bildirdi.

Sıcakların artmasıyla birlikte sıvı kaybının önem kazandığını söyleyen Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Irmak,"Terleme ile artan sıvı ve mineral kaybı bazı sağlık problemleriyle karşımıza çıkabilir. Bunların yaşanmaması için günde en az 2-2,5 litre (8-10 bardak) su tüketmeliyiz. Aynı zamanda sıvı ihtiyacını karşılamak için farklı alternatif olan ayran, süt, taze meyve suları, maden suyu (tansiyonu olanlar dikkatli olmalı) gibi içecekler tercih edebiliriz. Bitki çayları da tercihlerimiz arasında yer alabilir, ancak fazla tüketimden kaçınmalıyız" dedi.

Irmak şunları söyledi: "Yaz aylarında dikkat etmemiz gereken diğer bir husus yağlı gıdalar ve hamur işleri. Bu yiyecekleri fazla tüketmek baş ağrısı, yorgunluk, tansiyon gibi sağlık problemlerine yol açabilir. Bunlar yerine bol sebze ve meyve yemeliyiz. Öğünlerimize salata eklemeliyiz. Böylece hem sağlığımızı korumuş, hem de kış aylarında kattığımız kilolara yenilerini eklememiş oluruz. Yazın gelmesiyle kış aylarında kaldığımız kapalı ortamlardan sıyrılıp kendimizi tabiata bırakacağımız günler bizi bekliyor. Bunu fırsat bilip hareketi arttırmalıyız".

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum