FETÖ ABD uşağı

FETÖ ABD uşağı
FETÖ ana iddianamesi tamamlandı. ‘Bir numaralı sanık’ Gülen dahil 73 sanığa 2’şer müebbet ve 65’er yıl hapis istenen iddianameye göre, CIA’nın koruduğu Paralel örgüt, devleti sinsice ele geçirmeye çalıştı.

FETÖ ana iddianamesi tamamlandı. ‘Bir numaralı sanık’ Gülen dahil 73 sanığa 2’şer müebbet ve 65’er yıl hapis istenen iddianameye göre, CIA’nın koruduğu Paralel örgüt, devleti sinsice ele geçirmeye çalıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik başlattığı çatı soruşturmasına son nokta konuldu. Fethullah Gülen'in '1 Numara' olduğu iddianamede her sanık için ikişer kez müebbet ve 65'er yıl hapis cezası istendi. İddianamede örgütün ABD istihbaratınca korunup kullanıldığına işaret edildi.

666 SAYFA, 73 SANIK...

 666 sayfalık iddianamede, Gülen'le birlikte Hidayet Karaca, Ekrem Dumanlı, Akın İpek ve Önder Aytaç'ın da aralarında bulunduğu 73 sanığa, "silahlı terör örgütü kurmak - yönetmek, darbeye teşebbüs, siyasi ve askeri casusluk, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, nitelikli zimmet, suç gelirlerini aklama, hukuka aykırı kişisel verileri kaydetmek" suçlamaları yöneltildi.

İşte Gülen'in 7 katlı 'Zerdüşt Piramidi'- Haberini okumak için tıklayın

FETÖ'NÜN YEDİ KATMANI

12 bölümden oluşan iddianame, başsavcılık tarafından onaylanarak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

 İddianamede örgütün 7 katındaki tabakalar şöyle tanımlandı: Birinci Kat, "halk tabakası", ikinci kat, "sadık tabaka", üçüncü kat, "ideolojik örgütlenme tabakası", dördüncü kat, "teftiş kontrol tabakası", beşinci kat, "organize eden ve yürüten tabaka", altıncı kat, "has tabaka", yedinci kat, "kurmay tabaka." 7 tabakalı yapının en üstünde ise "Fetullah Hoca Arşı"nın yer aldığı kaydedildi.

 "5'inci, 6'ncı ve 7'inci katmanlar örgütü yöneten katmanlardır. 7'inci ve 6'ıncı katmanlardakilerin örgütten kopmasına asla izin verilmez" denilen iddianamede şu ifadeler yer aldı: "5'inci katmanda ise çok nadir örgütten kopmalar olmuştur. Kopanlar mutlaka örgüt tarafından takip edilerek etkisiz hale getirilmiştir."

 FETÖ'nün bir proje örgüt olduğu vurgulanarak, "Bu yapılanma din kisvesi ile gizli çıkar örgütleri üzerinden Türkiye ve İslam toplumlarını içinden dönüştürmek için yurtdışında kurgulanmıştır. Demokratik hukuk devleti özelliklerini ortadan kaldırmak için kurulmuş en geniş silahlı terör örgütlenmesidir. Amaçlarını gerçekleştirmek için silahlı terör örgütlerini kiralayan, devletin silahlı unsurlarını kullanabilen bir örgütlenmedir" denildi.

'DEVLET ACİZLİK İÇİNDE İZLEMEZ'

 FETÖ'nün kamu idarelerinde kadrolaştığı vurgulanarak, "Devletin, gizli bir örgütün eline geçmesini acizlik içinde seyretmesi beklenemez" denilen iddianamede, örgütün "Devleti kurnazlıkla, fark ettirmeden ve sinsice ele geçirmek" istediğinin altı çizildi.

 Örgütün arkasında ABD ve CIA olduğunun da açığa çıktığı kaydedilen iddianamede, "Gülen'i, ABD'de CIA korumaktadır" denildi.

ZERDÜŞT YAPILANMA

Örgütün, "Dikey Hiyerarşik" bir yapıya sahip olduğu ve "7 Katlı Piramit" sistemiyle yönetildiği en tepesinde ise 'kainat imamı'nın bulunduğu aktarıldı. Bu sistemin İsmailiye mezhebinden ve Zerdüştlük dininden alındığına dikkat çekilerek, "İsmailiye tarikatının inancına göre yedinci derecede oturan imam emirleri doğrudan Allah'tan alır. Haramı helal, helali haram yapabilir. Bu esaslar aynen Fetullah Gülen'in örgütünde geçerlidir" denildi.

MALİ BOYUTU: 150 MİLYAR DOLAR

 İddianamede, hayırseverlerin sömürüldüğü, burs, himmet, bağış, kurban gibi çeşitli adlarla toplanan paranın devlete ve sisteme karşı kurulan örgütlenmeye aktarıldığı anlatıldı. Fetullah Gülen'in kurup yönettiği örgütün Türkiye'de ve dünyada toplam 150 milyar dolarlık ekonomik değeri bulunan banka, üniversiteler, okullar, yurtlar, dershaneler, medya kuruluşları, matbaalar, kargo şirketleri, holdinglerin bulunduğu kaydedildi.

'HABLEMİTOĞLU İLE DANIŞTAY ÖRGÜTÜN İŞİ...'

İddianamede , örgüt üyelerinin Gülen'i "muhterem bir Mehdi/Mesih" kabul ederek tanrılaştırdığı ifade edilirken, örgütün Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi soruşturmalarda hedef aldığı kişilerin hayatlarını kararttığı vurgulandı. Danıştay saldırısı ve Necip Hablemitoğlu cinayeti örgütün doğrudan kasten öldürme eylemleri arasında sayıldı.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum