Kılıçdaroğlu'ndan pes dedirten açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan pes dedirten açıklama
CHP PM toplantısı sonrası konuşan Kılıçdaroğlu, Fransa'da gerçekleştirilen terör saldırısı için de hükümeti suçladı.

Fransa'da gerçekleştirilen, 84 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası bir çok ülkenin liderlerinden terörle mücadele ve dayanışma mesajları gelirken Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa'daki saldırıdan da hükümeti sorumlu tuttu.

Kılıçdaroğlu,  hükümeti dünyanın her yanından terörü Ortadoğu'ya taşımakla suçlayıp, "Ortadoğu'da savaşı biz çıkarıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi;

"Terörün hangi boyuta geldiğini, teröristlerin ne kadar acımasız olduğunu gösteren tipik bir örnektir Fransa'daki olay.  Dış politikanın terörle mücadele konusunda ne kadar önemli olduğunu sanıyorum görmüşlerdir. Başka ülkelerinin iç işlerine müdahale etme... Başka ülkeleri, Türkiye üzerinden Ortadoğu'ya geçirme çok yanlış bir iç politika. Hükümetin oturup ciddi ve samimi bir öz eleştiri yapması gerekiyor. Bunu yapmadığı takdirde terörle mücadelede başarılı olamaz

"ORTADOĞU'DA SAVAŞI BİZ ÇIKARIYORUZ"

İran-Irak Savaşı tam 8 yıl sürdü. 8 yıl boyunca Türkiye asla ve asla taraflardan birisinden yana bir politika gütmedi. Güttüğü tek politika vardı savaşı bir an önce sonlandırın. Türkiye'nin saygınlığı asla ne Ortadoğu'da ne dünyada tartışma konusu olmadı ve Türkiye Ortadoğu'dan terör ithal etmedi.

Ortadoğu'da savaşı biz çıkarıyoruz biz taraf oluyoruz. Üstelik bir ülkenin içindeki siyasal partiden yana taraf alıyoruz. IŞİD terör belası geldi yarın El Nusra terör örgütü ben de Türkiye'yi hedef alacağım derse buyurun bakalım ne yapacaksınız? Türkiye'nin bir yönetim sorunu var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum