Bakan'dan Çelik'ten kritik uyarı!

Bakan'dan Çelik'ten kritik uyarı!
Bakan Çelik, Fransa'da meydana gelen terör saldırısının tek bir din veya millete mal edilmemesi gerektiği uyarısı yaptı.

AB Bakanı Ömer Çelik, FransaNice'de gerçekleştirilen terör saldırısını kınarken, saldırının belli bir din ve millete mal edilmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Bakan Çelik, "Saldırı değerlendirilirken terörü belli bir din ve millete mal etmek yanlıştır. SaldırIya ilk tepki olarak yapılan değerlendirmeler daha soğukkanlı olarak ele alınmalı.Değerlendirme yaparken yabancı düşmanlığı yapılmamalıdır."dedi.

İşte Ömer Çelik'in konuşmasından satır başları

"Terör eylemini şiddetle kınıyorum. Bu korkunç eylem terörün hiç beklenmedik şekillerle karşımıza çıkabileceğini gösterdi. İnsanlıktan çıkan bu çevrelerin korkunç eylemlerinin önlenmesi için sadece ulusal düzeyde değil uluslararası düzeyde olması gerekmektedir.

TERÖR İSLAM'LA YAN YANA GETİRİLEMEZ

Bu saldırıyı İslam'la yan yana getirmek yanlıştır. Saldırı değerlendirilirken terörü belli bir din ve millete mal etmek yanlıştır.Saldırıya ilk tepki olarak yapılan değerlendirmeler daha soğukkanlı olarak ele alınmalı.Değerlendirme yaparken yabancı düşmanlığı yapılmamalıdır.  Radikalleşmeye giden yolların kapanması için el birliği yapılması gerekir.

AP'DEKİ SERGİ TERÖRİSTLERİ CESARETLENDİRİYOR

Terör örgütleri ve teröristler sürekli yeni eylemleri planlanıyor ve gerçekleştiriyorlar. Bir yandan DAEŞ'i bir yandan PKK ve DHKP/C'yle mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz Suriye ve Irak sınırımızda tek başımızda DAEŞ vahşeti, PKK ve PYD terörü ile mücadele ederken bize destek olması gereken dostlarımızın Avrupa Parlamentosu çatısı altında PKK'nın sergisini açmasıyla terör örgütlerini romantize eden girişimler sergilenmesi terör örgütlerine daha büyük saldırılar konusunda cesaretlendiricidir. Teröristten kahraman çıkmayacağını, sadece ve sadece insanlık düşmanının çıkacağı iyi anlaşılması gerekmektedir.Türkiye olarak şimdiye kadar olduğu gibi her zaman insanlığın, demokratik değerlerinin yanındayız. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.