İstanbul ve Ankara son dakika gelişmeleri!

İstanbul ve Ankara son dakika gelişmeleri!
İstanbul ve Ankara'da son durum nedir? son dakika boğaziçi ve FSM köprüleri kapatıldı. Jandarma iki köprüyü trafiğe kapattı. Yönetime el mi koyuldu? İşte son dakika İstanbul Ankradaki gelişmeler..

İstanbul ve Ankara'dan son dakika haberi... Bu akşam önce Ankara'da jetler uçtu. İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş yönü jandarma tarafından trafiğe kapatıldı. Başbakan Binali Yıldırım, kısa bir süre sonra bir grubun 'Kalkışma'da bulunduğunu belirtti. Söz konusu askerler Ankara'da TRT binasına girdi. Yenimahalle'deki MİT binasından silah sesleri geldiği öğrenildi. İstanbul Valiliği önünde de askerler var. Vatan Caddesi'nden ise silah sesleri geldiği kaydediliyor. İstanbul'da metrobüslerin çalışmadığı öğrenildi. AA'nın geçtiği haberde "Güvenilir kaynaklar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın askeri kalkışmada bulunan bir grup asker tarafından rehin alındığını bildirdi" denildi.

Başbakan Yıldırım şunları söyledi;

"Doğrusu bir kalkışma intimali üzerinde duruyoruz. Askar içindeki bazı kişilerin kanunsuz bir eylemi söz konusu. Türkiye Cumhuriyetui hükümeti iş başındadır. Bu çılgınlığı yapanlar bu eylemin içinde olanlar da en ağır şekilde cezasını ödeyeceklerdir. Bunun adına henüz bir darbe demek odoğru olmaz. Bir kalkışma söz konusudur. Devletin silahlarını alıp vatandaşların üzerine giden onları yere yatırma cüretine kalkışan grupların kim olduğuna bakacağız."

Bozdağ: Herkesin sesini yükseltme vaktidir

Bekir Bozdağ: Bir hukuk dışı kalkışma söz konusudur. Bu silahlı kuvvetlerinin emir komuta zinciri dışında yapılmıştır. Bu derin bir yapının fedaileri tarafından yapılmaktadır. Herkesin tavır koyması ve demokrasimize sahip çıkmak vaktidir. Ankara ve İstanbul Cumhuriyet savcıları soruşturma başlatmıştır

İstanbul Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM),  Cumhuriyet Savcılığının talimatı üzerine askeri kalkışmaya ilişkin soruşturma  başlattı.

Bahçeli Başbakan Yıldırım'ı aradı: Kalkışma kabul edilemez

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, Başbakan Yıldırım'ı telefonla arayarak kalkışmanın kabul edilem.

İŞTE ŞU ANA KADAR YAŞANANLAR

-Başbakan Binali Yıldırım "161 şehidimiz var" dedi. 

 -Diyarbakır 8'inci Jet Ana Üs Komutanlığında görevli aralarında 2 general ile askeri savcı ve hakimlerin de bulunduğu 100'e yakın askeri personel gözaltına alındı.

-Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, 11. Komando Tugayı'ndan dün gece uçaklarla Ankara'ya götürülmek istenen 105'i rütbeli 515 askeri personele gözaltı işlemi uygulandığını bildirdi.

-Darbe girişimine yönelik operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 2839'a ulaştı. Sayı sürekli artıyor. 

 -Adana İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan gözaltına alındı.

İSTANBUL VE ANKARA'DA NELER YAŞANIYOR?

-Türkiye olağanüstü bir gece yaşıyor. Her şey İstanbul'da köprülere askerin çıkmasıyla başladı. DHA kameralarına yansıyan görüntülerde Boğaziçi Köprüsü'nde tankların yürüdüğü görüldü.Ankara'da ise jetler Meclis ve Genelkurmay üzerinde uçuş yaptı. Başbakan Binali Yıldırım yaşanan gelişmeler için "Bu bir kalkışmadır. Ucunda ölüm dahi olsa gereken yapılacak" diye konuştu.

-Reuters Haber Ajansı'nın görgü tanıklarına dayandırdığı habere göre Başkent Ankara'da silah sesleri duyuldu.

-Jetler ve 3 Süper Kobra helikopteri Ankara'da Genelkurmay üzerinde uçuş yaptı. Genelkurmay Başkanlığı önüne çok sayıda güvenlik ve sağlık ekibi sevk edilirken, savaş uçaklarının da uçuş yaptığı görüldü.  

-Emniyet tüm personeli göreve çağırdı. 

GENELKURMAY'DA ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANDI

Genelkurmay Başkanlığından çıkan 700'e yakın silahsız er ve erbaş polise teslim oldu. Genelkurmay Başkanlığının Necatibey Caddesi'nden teslim olmaya başlayan er ve erbaşlara su ve sigara götüren vatandaşlar, teslim oldukları takdirde zarar görmeyecekleri yönünde telkinde bulundu. Vatandaşlarla görüşen erbaşlar ise rütbeliler tarafından "tatbikat var" denilerek kandırılıp, Genelkurmay Başkanlığına getirildiklerini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.