Erdoğan'ın kaldığı otelde 2 polis şehit oldu

Erdoğan'ın kaldığı otelde 2 polis şehit oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te açıklama yaptıktan sonra ayrıldığı otelde çıkan çatışmada 2 polis şehit oldu.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın konakladığı otele helikopterlerden ateş açıldı. Helikopterlerden inen  ağır silahlı kişiler, daha sonra oteli abluka altına aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'ten ayrılmasının ardından,  konakladığı otele 2 ya da 3 helikopterden ateş açıldı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, otel üzerinde bir süre  hareketsiz kalan helikopterlerden yüzleri maskeli ve ağır silahlar taşıyan 10-15  kişilik bir grup indi.

Erdoğan'ın konakladığı Yazıcı Grand Mares Otel'i abluka altına alan  silahlı kişiler hala bölgede bulunuyor. Silahlı gruptan bölgede bekleyen  vatandaşların üzerine ateş açıldığı öğrenildi.

Açılan ateş sırasında ilk belirlemelere göre 5 polis memurunun  yaralandığı, çıkan çatışma nedeniyle yaralıların hastaneye sevk edilemediği   belirtildi.

Yaşanan olaylar üzerine polis ekipleri bölgede geniş güvenlik  önlemleri aldı.

2 ŞEHİT VE YARALILAR VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklama yaptıktan sonra ayrıldığı otele, iki askeri helikopteri havadan, komando oldukları görülen subay ve astsubaylar ise, karadan ablukaya alındı. Askerlerin bir kısmı otele girerken, bir kısmının dışarı beklediği görüldü. Polis ise askerle arasında başlangıçta bulunan yaklaşık 1 kilometrelik mesafe, daha sonra kısaldı. Özel harekat polisleri ile kalkışmaya teşebbüs eden askerler çatışıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklama yaptıktan sonra ayrıldığı otelde kalkışma yapan askerlerle polisler arasında çatışma sürüyor. Polisler helikopteri düşürmek için ateş açıyor. Şehit polis sayısı da ikiye yükseldi. Yaralı polislerin tedavisi sürüyor. Kent merkezi ve çevre ilçelerden polis memurları uzun namlulu silahlarla çatışma bölgesine sevk ediliyor. 

MUĞLA VALİLİĞİ’NDE KRİZ MASASI KURULDU

Muğla Valiliği’nde, Vali Amir Çiçek başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Gelişmeler burada değerlendirilmeye başlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.