Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir yere gitmiyorum, halkımla beraberim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir yere gitmiyorum, halkımla beraberim
Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şu anda yapılan hareket bir ihanet hareketidir, bir ayaklanma hareketidir ve bu vatana ihanet hareketinin bedelini de tabii çok ağır ödeyecekler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında, bugün öğleden sonra Silahlı Kuvvetler'in içinde bir hareketlilik olduğunu söyledi. Bu hareketlilik sonucunda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisindeki bir azınlığın ülkenin birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü hazmedemeyen, milletin birliğini, beraberliğini kabullenemeyen bu grubun, çok daha önceden söylediği gibi Paralel Devlet yapılanmasının ta kendisi olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu yapılanma 40 yıllık bir sürecin neticesinde Silahlı Kuvvetlerimizin içinde de Emniyet teşkilatımızda da devletin diğer kurumlarında da kendine yer buldu. Her türlü kılığa, kılıfa girerek bugünlere kadar geldi. Şu anda yapılan hareket bir ihanet hareketidir, bir ayaklanma hareketidir ve bu vatana ihanet hareketinin bedelini de tabii çok ağır ödeyecekler. Bunu bir defa peşinen söyleyeyim. Yani burada milletin oylarıyla iş başına gelmiş olan bir hükümete, milletin oylarıyla iş başına gelmiş, anayasanın ifadesiyle 'başkomutan' olarak Tayyip Erdoğan'ı hazmedememeleri.

'Biz bu yola baş koyduk'

Bu iş onlar için bir bitiş olmayacak. Onlar hangi yola başvurursa başvursunlar şunu bilmelerini özellikle bilmelerini istiyorum ki, biz bu yola, bu kutlu davaya başımızı koymuşuz. Buraya biz canımızla, kefenimizle bu yola çıkmışız. Ve şer olanda hayır vardırdan hareketle de eninde sonunda şu anda bu çıkış, bu hareket, bir lütfu tertemiz olması gereken, temizlenmesine vesile olacak olan bir harekettir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağustos başında Yüksek Askeri Şura'nın yapılacağını hatırlatarak, "Yüksek Askeri Şura öncesinde böyle bir adımın atılmış olması manidardır. Çünkü, birileri ne olacağını çok iyi kestirdiler, çok iyi biliyorlardı, onun için de böyle bir adımı attılar. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye eski Türkiye değil. Yeni Türkiye'nin davranış biçimleri çok daha farklıdır. Ve bu davranış biçimlerini kullanmak suretiyle biz bu adımı atıyoruz" dedi.

'F-16'ları düşmana karşı aldık'

"Şu anda şu çatısı altında bulunduğumuz Yeşilköy Atatürk Havalimanı, işte şurada kısa bir süre önce DAEŞ militanlarının, adeta işgaline uğramış ve burada onlarca insanı kaybetmiştik" diyen Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda şimdi de Paralel Devlet Yapılanması'nın bir işgalinin söz konusu olduğunu belirtti. Erdoğan, "Atatürk Havalimanı'nın üzerinde F-16'lar uçuyor. Bu F-16'lar niye uçuyor. Biz bu F-16'ları niye aldık. Bunu biz düşmana karşı bu ülkeyi savunsun diye aldık. Şimdi ise bu F-16'ları uçuranlar, uçurmaya muktedir olduğunu zannedenler, düşünebiliyor musunuz? Şu anda bu havalimanına normal yolcuların inmesine, kalkmasına bile müsaade etmemek üzere bunu yapıyor ve Cumhurbaşkanını da bir taraftan tehdit ediyor" diye konuştu.

Erdoğan, "Türkiye'de şuanda milletin oylarıyla seçilmiş olan bir iktidar vardır, aynı şekilde milletin oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı vardır. Bizler görevimizin başındayız ve sonuna kadar da bu görevimizi Allah'ın izniyle yürüteceğiz. Bu işgalcilere ülkemizi asla bırakmayacağız" dedi.

Erdoğan, İstanbul'a gelmeden önce Marmaris'te bulunduğunu dile getirerek, "Ayrıldığım yerde de hemen arkamdan oraları ne yazık ki aynı şekilde bombalamışlar. Herhalde bizim hala orada olduğumuzu zannediyorlardı. Buraya gelişimizi de herhalde takip edemediler. Şimdi yaptıkları iş bu. Aynı şekilde devletin kurumlarına, Milli İstihbarat Teşkilatına, Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa... Benim şu anda Genel Sekreterimi alıp götürdüler. Ne yapacaksınız siz benim Genel Sekreterimi alıp götürmekle? Genelkurmay Başkanımızın şu anda durumunu bilemiyorum" diye konuştu.

'Komutanlara sesleniyorum'

Çağrıda bulunduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: "Ordumuzun üst derecedeki bütün komutanlarına, başta kuvvet komutanları olmak üzere, komutanlarına sesleniyorum. Sizler, inanıyorum ki bu milletin değerlerine sahipsiniz. Ama bir de bu milletin değerlerine sahip olduğunu zannettiğiniz komuta kademelerinde belki bugüne kadar arkadaşlarınız oldu ama bilesiniz ki onlar ne yazık ki sizler gibi bu ülkenin, bu milletin değerlerine sadık değildiler. Onlar Pensilvanya'dan talimat alıyorlardı. Onlar gelip de ordunun içerisindeki ast-üst zincirine bağlı olarak bir çalışma yapmıyorlardı.

Aynı şekilde er-erbaş bütün askerimize sesleniyorum. Sizler bizim evladımızsınız, sizler bizim Mehmetçiğimizsiniz. Mehmetçiğimiz olarak Mehmetlerimiz olarak şu anda karşınızda bulunan halka, sizin annelerinize, babalarınıza, kardeşlerinize karşı silah doğrultmanızı asla kabul etmemiz mümkün değildir. Bu silahlar size bu millet tarafından verildi. Bu millet tarafından size verilen silahları siz, size bu silahı veren milletinize doğrultursanız, bunun bedelini de faturasını da ağır ödersiniz. Bu yanlıştan çabuk dönmeniz lazım."

'Yargı tutuklamalara başladı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargının tutuklamalara başladığını da belirterek, şöyle dedi: "Birçok yerde şu anda albay, binbaşı, yarbay, vesaire tutuklanıyorlar. Bu orada kalmayacak, daha yukarılara da gidecek, çünkü gitmesi gerekiyor. Ordumuz temizdir, Silahlı Kuvvetlerimizin tertemiz haline leke getirilmemesi lazım. Bu lekeyi getirenlerin burada kalması bilesiniz ki Silahlı Kuvvelerimizin geleceğini mahveder. Onun için bu operasyona başladık, bunu tam manasıyla artık bitireceğiz. Bugün bu iş başladı ama bunun devamı, nasıl terör örgütleriyle olduysa aynen bunda da bu şekilde devam edecek. Zira bu da bir terör örgütüdür demiştik. İşte buyrun aynı zamanda silahlı bir terör örgütü de olduğu ortaya çıktı mı? Çıktı.Öyle çıktı ki bunlar üstelik bu milletin silahlarıyla bu milleti vuruyorlar. Böyle bir durum ortaya çıktı. Bu bambaşka bir felakettir.

Erdoğan, gazetecilerin "Son durum nedir? 17şehit olduğu söyleniyor Gölbaşı'nda" sorusuna, şu anda sayısal durumları bilmediklerini ifade etti ancak Bakanlar Kurulu'nun Çankaya'da çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Kısa bir süre içerisinde Başbakan Binali Yıldırım'ın da onlarla beraber olacağını dile getiren Erdoğan, "Bakın sizin için en önemli olan nedir biliyor musunuz? Şu anda Türkiye genelinde, saatimiz kaç 4.30. Milyonlarca vatandaş nerede? Sokaklarda. Tamam mı? Niye bu millet sokaklarda?" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Askeri anlamda bu darbe girişiminin başında kim olduğunu biliyor musunuz? sorusu üzerine, "Arkadaşlar biraz sabırlı olun.Hepsi çıkar meydana" dedi. Nereye gideceğine ilişkin soruya da Erdoğan, "Ben şu anda halkımla beraberim. Bir yere gitmiyorum. Vatandaşlarımla beraberim" yanıtını verdi.

Erdoğan, Sikorsky düşürüldüğü iddialarına ilişkin de kendisinin de bunu duyduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.