Bozdağ: Eğer başarılı olsalardı rejim değişikliği olabilirdi

Bozdağ: Eğer başarılı olsalardı rejim değişikliği olabilirdi
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bu tehdit atlatılmamış olsa sadece darbe gerçekleşmiş olmaz Türkiye’de rejim değişikliği dahil kimsenin istemediği şeyler olabilirdi" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. İşte Bozdağ’ın konuşmasından satır başları:"TSK’nın anayasasına bağlı vatanını, milletini seven milletine ve devletine sadık olan kısımları bu darbeye katılmamışlardır ve etkin bir mücadeleyi halen devam ettirmektedirler.Siyasi partilerimiz darbecilere karşı Meclis’te nöbet tutmuşlardır.Milletvekillerimize de gönülden teşekkür ediyorum.Siyasi partilerimizin saygıdeğere genel başkanları darbecilere karşı tek yürek tek bilek olmuşlardır.Bütün bunlardan daha önemlisi nedir derseniz aziz milletimizin ortaya koyduğu tavırdır. İhanet edenlere karşı canlarını siper etmişlerdir.Medyamıza da teşekkür ediyorum. Hepsi beraber bu darbe teşebbüsüne karşı demokrasinin sesi olmuşlardır. Darbecilerin bu teşebbüsünün akim kalmasında büyük bir görev yerine getirmişlerdir.Çeşitlilikten çok seslilikten korkmadan bundan sonra demokrasimize sahip çıkmalıyız.Türkiye büyük bir tehdidi büyük bir hasarla atlatmıştır.Bu tehdit atlatılmamış olsa sadece darbe gerçekleşmiş olmaz Türkiye’de rejim değişikliği dahil kimsenin istemediği şeyler olabilirdi.Bu saatten sonra asla netice alamazlar.Parlamentomuz ilk defa bombalanmıştır.

'HESAP SORMAK NAMUS BORCUMUZ'

Bu işe girişenlerden hukuk adına hesap sormak namus borcumuzdur. Parlamentomuz orta çıkan bu tablodan sonra yeni bir değerlendirme yaparak bütün farklılıkları bir yana koyup kırmızı çizgilerimizi bir yana koyup daha güçlü bir şekilde demokrasi gücünü daha ileriye taşıyabiliriz. İnşallah bundan sonra bu memlekette hiçbir güç darbe yapmayı bırakın darbe teşebbüsü yapmayı bile aklına dahi getiremeyecektir. Allah muhafız olduktan sonra bu çakalların yapacağı hiçbir şey olamaz. Son darbeciyi alana kadar meydanları terk etmek yok. İş bitti süt liman oldu düşüncesini yaymak isteyebilirler bunlara inanmayalım. Resmi açıklama yapılmadıkça meydanları terk etmemelerini rica ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum