Orgeneral Dündar'dan flaş açıklama

Orgeneral Dündar'dan flaş açıklama
Genelkurmay Başkanvekili Orgeneral Ümit Dündar darbe teşebbüsü ile ilgili açıklama yaptı

Genelkurmay Başkanvekili Orgeneral Ümit Dündar ,"Genelkurmay karargahında ve diğer birimlerdeki çok sayıda komutan darbeciler tarafından ele geçirilerek bilinmeyen yerlere götürülmüşlerdir. Ankara ve İstanbul yanında çeşitli şehirlerimizde devleti ele geçirmeye yönelik faaliyetler gözlenmiştir. Bu durum darbecilerin medya ile giriştiği algı operasyonunu kısa sürede çökertmiştir. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız ve TBMM, TSK ile tam bir dayanışma içinde demokrasinin ve hukukun yanında yer alarak bu darbe girişimini önlemiştir.

MİLLET KENDİNE SİLAH ÇEKENLERİ UNUTMAYACAK

 Milletimiz sokaklara inerek, tankların önüne geçerek demokrasimize ve cumhuriyete sahip çıkmışlardır. Gereken önlemler süratle alınarak sürecin önü kesilmiştir. Devletin ve milleti ele ele verip bu darbe girişimi akamete uğramıştır.Ancak Türkiye maalesef kendi meclisini bombalayan bir grubun cinnetine şahit olmuştur. Silahları kendisine çevirenlerin alçaklığını bu millet asla unutmayacaktır. 

41'i POLİS 90 ŞEHİT VAR! 1563 ASKER TUTUKLANDI

41'i polis 90 şehidimiz var. Yaralılarımızın sayısı 1124.1563 asker tutuklanmıştır. 

TSK olarak darbecilerin ordudan temizlenmesi için kararlıyız devletine ve milletine ihanet eden kimse cezasız kalmayacaktır. Demokrasiye sahip çıkan tüm siyasi parti ve medya kuruluşlarına teşekkür ediyoruz.

VEYSEL KÖSE İLE İRTİBAT KURAMIYORUZ

Son durum, basından da takip ettiğiniz gibi Sayın Genelkurmay Başkanımız harekat bölgesinde görevine başlamış durumda. Diğer komutanlarımızdan da şu anda herhangi bir bilgi vermem mümkün değil.   

Şu an temas kuramadığımız komutanlarımız içinde Veysel Kösele de var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.