Başbakan Binali Yıldırım açıklama yaptı

Başbakan Binali Yıldırım açıklama yaptı
Başbakan Binali Yıldırım, askeri darbe girişimi sonrası açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Efkan Ala askeri darbe girişimi sonrası açıklama yaptı.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Milletimin tüm fertlerine bayrakları ile dimdik ayakta duran tüm vatandaşlarımın alnından öpüyıorum Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyuorum.

Kahraman güvenlik güçlerimizin alnından öpüyorum. Bu kalkışma Türk Silahlı Kuvvetklerimizin emir komuta zinciri olarak bir kalkışma değil, paralel çetin bir kalkışmadır.

Bu kalkışmaya karşı duran komutanlarımıza teşekkür ediyorum. Kahramanca savaşarak hayatlarını ortaya koyan, tüm emniyet mensuplarımızı kutluyorum.

Bu olay Türk milletinin demokrasi konusunda ne kadar önemli oldupunu tüm dünya gördü.

Hele hele köprüyü kesen, o tankların üstüne çıkan önüne yatan tüm şehitlerimizi bu millet asla ama asla unutmayacaktır. Bu günümüzde bizi arayan dost ülkelere teşekkür ederiz.

Bu paralel çete mensupları artık Türk adaletinin elindedir. Müstehak oldukları her türlü cezayı göreceklerdir. Milletimiz bu olayda çok büyük bir basiret göstermiştir. Bu basiret milli iradenin kesilmesinin önüne geçmiştir. 

Vatandaşlarımızın bugün normal hayatına dönmüş olması erdeminin göstergesidir. Devletin uçağı, tankı, silahı ile bu milletin vatandaşlarının üzerine ateş açanlar PKK teröristlerinden daha aşağılıktır.

Bazı dostlarımız bu konudaki hasasiyetimiz anlamadılar. Bu anlamamanın çok büyük maliyeti olmuştur.

Toplam 2839 çeşitli rütbede subay, asker gözaltına alınmıştır. 161 şehidimiz 1440 yaralımız vardır. 

Medya kuruluşlarımız, bu olayda çok büyük bir vatanseverlik ve basiret örneği ortaya koymuşlardır. Başındanberi çetelerden yana değil, milletten yana, devletten yana tavır almışlar ve halkımızın en doğru şekilde bilgilendirilmelerini sağlamışlardır.

Değerli basın mensupları işin birinci safhası burada sona ermiştir. Bundan sonra bir yandan vatandaşlarımız normal hayatlarını sürdürürüken ülkemizi itibarsızlaştıranlara karşı gereken misliyle yapılacaktır. Biz yoılumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz.

Tekrar milletimize geçmiş olsun diyor, 15 temmuz demokrasi bayramımız hayırlı olsun. Milletimizi yine bu akşam bayraklarıyla meydanlara akmasını bekliyorum.

Saat 15.00'de mecliste olacağız. 

Değerli arkadaşlar komutanlarımızla ilgili endişe edilecek bir şey yok. Kısa süre içinde görev yerlerinde olacaklardır. 

Arkadaşlar tutuklamalar, gözaltılar devam ediyor. İşlenen bu suçun karşılığı hukuk sisteminde, yargı sitemindeaçık ve seçik tanımlanmıştır. Bilindiği gibi idam cezası Türk adaletinden çıkarılmıştır. Bugün meclisimiz toplanacak ilave ne gibi tedbirler alınacaksa, ne tür hukuki tedbirler alınacaksa bunu çalışacağız.

Fethullah Gülen bir terör örgütünün başı olduğu bizim de bildiğimiz iade talebini de yaptığımız biriidir. Hele hele dün akşam yaşanan olaydan sonra bu şahsın bu adamın arkasına bu terör örgütü başının arkasında duracak ülke göremiyorum. Bunun arkasında duracak ülke Türkiyenin dostu değil, savaşın içindedir. 

Cumhurbaşkanımızın değerli sekreteri evine gitmek üzere yoldadır. Herhangi bir sıkıntı yoktur. En büyük darbe girişimidir. Önemli olan da bu darbe girişimine karşı yaptığı darbe girişimidir. Vatandaşın bunu yapanlara adeta linç edecek şekilde adeta üzerine gitmesidir.

Böyle bir asil milletin ferdi olduğum için gurur duyuyorum. Millet devletinin değerini bilmiş ve yanında yer almıştır. 

İşin omurgaını oluşturan, işin beynini oluşturan tüm i,simler alınmıştır. Bu bir müşterek cümlenin ürünüdür. Kolluk kuvvetlerimiz savcılarımızla koordineli olarak gece boyunca çalışmışlardır. Tüm savcılarımıza teşekkür ediyorum.

Bu ülkenin Başkomutanı olarak Recep Tayyip Erdoğan tüm gece ölmek var dönmek yok diyerek milletimizin önderi olmuştur.

Bu hain girişime kalkışmaya karışanların generalliği, amiralliği söz konusu değildir. Hainin rütbesi olmaz. 

Paralel terör çetei, bölücü çeteler, bu ülkenin birliği bütünlüğü bozulması için kim ne yapmışsa hepsinin hesabı sorulacaktır. Basın mensuplarının görevi olayları milletimize aktarmaktır. Olayın stresi ve heyecanı ile bazı yanlışlar olabilir. Sizden özür diliyoruz. Ben milletimize çağrıda bulunuyorum. Bugün artık ayrıştırma değil, birleştirme günüdür. Birlik ve beraber olma birlikte Türkiye olma durumudur.

Giden mal geri gelir giden can geri gelmez. Tek tesellimiz bu alçakların başaramamasıdır. İtihbarat konuları değerlendiriliyor. Şu an o an değil. Şu an bu belayı def etme zamanıdır.

Herkese teşekkür ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum