Ergenekoncular mahkemede birbirlerini tanımıyor!

Ergenekoncular mahkemede birbirlerini tanımıyor!
Ergenekon terör örgütü davasında dikkat çeken en önemli noktalardan biri, sanıkların birbirleriyle olan ilişkilerini gizlemeye çalışmaları oldu.

20 Ekim'de başlayan Ergenekon terör örgütü davası ikinci ayını doldurdu. 29 duruşmada, örgütün yöneticisi olmakla suçlanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 19 sanık savunmasını tamamladı.

Sorgulamalarda dikkat çeken en önemli noktalardan biri, sanıkların birbirleriyle olan ilişkilerini gizlemeye çalışmaları oldu. Ortada bir örgüt veya suç bulunmadığını iddia eden sanıkların birbirleriyle irtibatlarını inkar etmesi soru işaretlerine yol açtı. Söz konusu isimlerin başında Veli Küçük geldi. Çapraz sorguda emekli Orgeneral Şener Eruygur'u tanımadığını söyleyen Küçük, ajandasındaki notların hatırlatılması üzerine, orduevinde Eruygur'la değil başkasıyla görüştüğünü ileri sürdü. Sanık Muammer Karabulut da, geçmişte basın açıklaması yapıp savunduğu Muzaffer Tekin'i tanımadı. Karabulut ayrıca, sanıklardan Sevgi Erenerol'la 2005 yılından beri tanıştığını söyleyince üye hâkim Hasan Hüseyin Özese araya girdi: "2005'ten beri tanıdığın Erenerol'la telefonda 632 kez ne konuştunuz?"

Silivri Cezaevi'nde devam eden Ergenekon davasının 1 numaralı sanığı Veli Küçük, aynı soruşturma kapsamında tutuklanan ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'u tanımadığını iddia etti. Savcının, sanık Küçük'ün ajandasında 'görüşülecek, görüşüldü, Fenerbahçe Orduevi'nde görüşme yapacağız' şeklinde notlar olduğunu belirtmesi üzerine Küçük, Şener Eruygur'un eski jandarma genel komutanı olduğunu söyleyerek, Fenerbahçe Orduevi'ndeki yemekte Eruygur değil bir başkasıyla görüştüğünü ileri sürdü. Yazar Ergün Poyraz, 2007 Temmuz ayında gözaltındayken yapılan sorgusunda neredeyse her gün görüştüğü sanıklardan Muammer Karabulut'u tanımadığını söylemişti. Karabulut ise bir yazısında 'yakın arkadaşı Poyraz'ı Kandıra F tipi Cezaevi'nde ziyaret ettiğini' anlatıyordu. Karabulut da çapraz sorgusunda Danıştay saldırısında azmettirici olmakla suçlanan sanık Muzaffer Tekin'i tanımadığını iddia etti. Oysa, Karabulut 26 Mayıs 2006'da Danıştay saldırısıyla ilgili gözaltına alınan Muzaffer Tekin için basın açıklaması yapmıştı. Karabulut, sanıklardan Sevgi Erenerol'la da 2005 yılından beri tanıştığını savundu.

Sevgi Erenerol da, sorgusunda savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in "Devam eden Ergenekon soruşturması şüphelisi Neriman Aydın'la ne zaman, nasıl tanıştınız?" sorusuna, "2-3 yıl önce tanıştım, Ankara'da." cevabını vermişti. Ancak, savcının "2003 yılında Neriman Aydın ve tutuklu şüpheli kardeşi Kemal Aydın'ı kiliseye toplantıya çağırmışsınız." açıklaması üzerine, Erenerol, "Olabilir." karşılığını verdi. Erenerol, sanıklardan Kuvva-i Milliye Derneği üyesi Hüseyin Görüm'ü de tanımadığını savundu. Savcılığın, "Kilisedeki toplantılarda çekilmiş fotoğraflar var." demesi üzerine, "Kiliseye gelen herkesi tanıyamam." şeklinde cevap verdi. 

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.