2016 LYS sonuçları sorgulama ekranı

2016 LYS sonuçları sorgulama ekranı
LYS sınav sonuçları için heyecan dorukta. Gözler ÖSYM'den gelecek açıklamaya çevrildi. 2016 LYS sonuçları açıklanır açıklanmaz buradan öğrenebilirsiniz..

LYS sonuçları açıklandı mı? internetin en çok konuşulan konularından birisi. Milyonlarca öğrencinin eğitim yaşamını etkileyecek 2016 LYS sonuçları açıklaması ne zaman açıklanacağı merakla bekleniyor. ÖSYM’den gelecek 2016 LYS sonuçları açıklamasının ardından tercih ve tercih açıklamaları heyecanı başlayacak.

LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLA 

016 ÖSYS Yüksek öğretim programları ve kontenjanları kılavuzunu yayınladı. 18-19 ve 25-26 Haziran tarihlerinde yapılan LYS sonuçları 18 Temmuz'da ÖSYM sonuç açıklama sistemine yayınlanacak. Öğrenciler kimlik bilgileri ile LYS sonuçlarını internet üzerinden sorgulayabilecekler..

LYS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2016-ÖSYS merkezî yerleştirmede yükseköğretim programları arasından tercih yapma hakkı olan adaylar üç gruba ayrılabilir:

a) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar,

b) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar,

c) Sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar.

Tercih süresi, 26 Temmuz-2 Ağustos 2016 tarihleri arasındadır. Tercih bildirim işleminizitamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız. 

Öğrenciler, ‘ÖSYM Sınav Sonuçları Açıklama Sistemi’ ekranı üzerinde LYS sonuçları açıklamasını ‘ T.C. kimlik numarası’ ve ‘ÖSYM aday şifresi’ ile öğrenebilecek. Bu sonuç açıklamasının ardından milyonlarca öğrenci için üniversite tercih kılavuzları üzerinden tercih listesi oluşturulması ve ardından da ÖSYM tarafından tercih sonuçlarının açıklanmasının bekleyişi başlayacak. Milyonlara üniversite adayı öğrencinin girdikleri Lisans Yerleştirme Sınavı oturumu/oturumlarından kaç puan aldıklarını öğrenebilmelerini sağlayacak 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçları açıklaması ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.