FETÖ talimatı kimden aldı?

FETÖ talimatı kimden aldı?
Hükümet yetkilileri Türkiye’yi kana bulayan darbe talimatını Fetullah Gülen’in verdiğini açıklarken güvenlik uzmanlarından farklı değerlendirmeler gelmeye devam ediyor.

Hükümet yetkilileri Türkiye’yi kana bulayan darbe talimatını Fetullah Gülen’in verdiğini açıklarken güvenlik uzmanlarından farklı değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, darbe teşebbüsündeki dış istihbaratın rolüne dikkat çektiği analizinde FETÖ’nün iç savaş çıkarmak için dış istihbaratla birlikte çalıştığını kaydetti.  

FETÖ Cuntası tarafından gerçekleştirilen kanlı müdahale girişiminin dış istihbarat güdümlü olduğunu ifade eden Ağar, “akılları ve hayalleri zorlayan bir darbe girişimiyle karşı karıyayız” dedi.

Abdullah Ağar’ın analizinin ilgili kısmı şöyle:

Darbenin başarısı ve dış müdahale çağrısı adına zorunluluk taşıyan iletişim ve kitle etkileme merkezlerini ele geçirmeye çalıştılar, bazılarını ele geçirdiler.

Gitti geldi Türkiye!

Başarsalardı, Türkiye bambaşka bir geleceğe ve iç savaşa uyanacaktı.

Bitecektik.

Bütün kışlaların nöbetçi heyetlerine teslim edilerek asli komuta kadrolarının hafta sonu tatiline girdiği bir Cuma akşamında, ‘nöbetçi heyetlerine ve kışlalardaki askerlere hükmedecek’ rütbelerle ve organize olmuş darbe kadrolarıyla, BASKIN TARZINDA kanun dışı bir eyleme giriştiler.

Baskın diyorum, çünkü beklenmedik an’da, beklenmedik yerde ve beklenmedik zamanlarda yapılarak etki ve başarı üreten bu saldırı biçimi bazı alanlarda ve dar zamanda hedefine ulaştı.

O anlarda, başta Genelkurmay karargahı olmak üzere asil emir-komutanın ortadan kalkması ve asıl emir komutaya ram olacak kitlelerin iradesi felce uğratıldı.

Milletin iradesi adına komutanın ağzından tecelli eden ve kıtayı yöneten irade, yani EMİR gerçeği, değişik seviyelerde yapılan maniplelerle darbecilerin niyet ve maksatları doğrultusunda ortaya çıksın istendi.

İşte buralarda ve bunlarda ve hala detayını tam bilmediğimiz yaşananlar, yaşanacak sürecin sonucunu üretti. Darbenin etkinliğine ve niyetine dair kırılma da, tam buralarda yaşandı.

Silahlı Kuvvetler içinde darbeye direnen ve kimi yerlerde çatışan askerler, darbecilerin hedeflerine ulaşmasının karşısındaki asli neden olmuştur.

Krizin kalbinde yaşanan ve darbecileri baskılayan-domaine eden bu direnç, kışla dışlarında darbeye karşı güçlü etki üreten polis unsurlarımızın kararlı tutumuyla birleşmiştir.

Özellikle polislerimizin darbecilerin kullandığı silahlı unsurlara karşı takındığı “Silah kullanmadan” ikna odaklı saf dışı edici tutum, krizin dışarıda tırmanmasının ve etki üretmesinin önündeki en büyük engel olmuştur.

Halkın ise sokaklara dökülerek, geleceğine, devletine ve istikrarına sahip çıkan sağduyulu refleksi ise darbe girişimini darbeleyen asıl etkidir.

Darbeci yapının, emir komuta silsilesini felce uğratarak etkileyebildiği kıtalar ve ele geçirdiği silah sistemleriyle üretmeye çalıştığı başarı ise, halkın üzerine ateş açmasıyla tamamen sıfırlanmıştır. Gerekçe ve felsefeleri felce uğramıştır.

Çünkü hiçbir darbe, halka rağmen ve halka ateş açarak başarıya ulaşamaz.

Hele hele devletin iradesini temsil eden alanlara yapılan bombalama ve ağır silah atışları, darbe girişimin asıl niyetini ispat etmiştir.

Darbe girişiminin asıl niyeti ise; ÜLKEYİ KRİZE, DERİN KARMAŞAYA VE İÇ SAVAŞA SÜRÜKLEMEKTİR.

Irak’ta ve Suriye’de başta mezhepsel kırılma üzerinden iç savaşları başlatan iradenin Türkiye’ye biçtiği gömlek; siyasi farklılıklar ve düşmanlıktan beslenen bir iç savaşı ve derin karmaşadır. Bunun ispatlarını darbecilerin ele geçirdikleri TRT binasında silah zoruyla bir spikere okuttukları darbe bildirisinde görüyoruz.

Bu bildiride; darbecilerin üretmeye çalıştıkları iki kamp ortaya çıkıyor. Bildirinin içeriğinde darbeye destek vermesi istenen kampla, o kampın karşısında tanımlanan diğer kamp var. Burada, iki kamp arasında sokakta çıkacak kıvılcımın, hiç bir gücün durduramayacağı bir iç savaş potansiyelini barındırdığını görmek gerekiyor. Bir de darbecilerin peşine takılan halkla, darbe karşıtı halk arasında ortaya çıkması mukadder olan olası bir çatışmanın Türkiye’nin sonunu getireceğini!

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.