Merkez Bankası'ndan önemli duyuru

Merkez Bankası'ndan önemli duyuru
Merkez Bankası, TBB üyesi bankalarla yaptığı toplantı sonrası açıklama yaptı.

Merkez Bankası ve TBB üyesi bankaların toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Merkez'den bir açıklama geldi. ''Açıklamada, bankalara gerekli likidite limitsiz olarak sağlanacaktır. Gerekli görülmesi halinde, finansal istikrarı korumaya yönelik ihtiyaç duyulacak tüm önlemler alınacaktır'' denildi.

'Limitsiz likidite'

TCMB'den yapılan duyuruda, finansal piyasaların etkin işleyişinin sürdürülmesi amacıyla bazı tedbirler alındığı belirtilerek, "Merkez Bankası tarafından bankalara gerekli likidite limitsiz olarak sağlanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Merkez Bankası yetkilileri ve TBB üyesi bankaların Hazine'den sorumlu üst düzey yöneticilerinin bir araya geleceği toplantıda, darbe girişiminden piyasaların etkilenmemesi için sektör temsilcilerinin nasıl hareket edeceği ve neler yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişi yapılacağı ve eylem planı hazırlanacağı öğrenildi. Yarın piyasalar açıldığında ise bankaların Hazine birimlerinin toplantıda alınacak kararlar doğrultusunda hareket edeceği bildirildi.

'Likiditeyi kesmeyin' dedi

Merkez Bankası'nın ise cuma akşamından itibaren bankalar ile temas kurduğu hafta sonu olmasına rağmen likidite sağlamayı sürdürdüğü belirtildi. Bankacılar bu durumun çok yerinde bir hamle olduğunu belirtiyor. 

Dolar ne oldu?

Haftayı 2.88 TL'den tamamlayan dolar, darbe girişimi haberlerinin ardından düşük hacimli, Londra merkezli işlemlerde 3.0470 TL'ye kadar fırladıktan sonra 3.0184'e gevşedi. Daha sonra açılan Asya piyasasındaki işlemlerde ise 3.09 TL'lik seviyeleri gördü. Bankacılar ilk günlerde kurda bir dalgalanma görülebileceğini, ancak darbe girişiminin başarısız olması ve tüm siyasi parti liderlerinin birlikte verdiği görüntü ve küresel piyasalardaki iyimser havanın da etkisiyle pek uzun soluklu olmayacağını öngörüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.