Son dakika haberi: Darbe girişiminde son durum nedir?

Son dakika haberi: Darbe girişiminde son durum nedir?
Son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Türkiye darbe girişimi ile ilgili son durum nedir? Neler yaşanıyor. Tüm polisler göreve çağrıldı, işte son dakika haberleri ile ilgili detaylar...

Darbe girişimi ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Darbe girişimi ortaya çıkınca Ankara Emniyet Müdürlüğü tüm polisleri göreve çağırdı. Özel Harekât Merkezi’nde yüzlerce polis toplandı. Polisler kuşatılan Genelkurmay, Jandarma Genel Komutanlığı gibi binalara operasyona gitmeye hazırlanırken merkez savaş uçaklarıyla vuruldu. 2 bombalı saldırıda 47 polis şehit düştü.

DARBECİ askerlerin Ankara’daki kritik hedeflere saldırısında en fazla kaybı Gölbaşı Özel Harekât personeli verdi.  Darbeci askerler ilk olarak Genelkurmay karargâh binasına girdiler. Burada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve üst düzey komutanları rehin alan darbeci askerlerin hedefindeki ikinci nokta da Yenimahalle’deki MİT Müsteşarlığı oldu. MİT süper kobra bir helikopterle dakikalarca ağır makinalı silahlarla taranırken, MİT personeli de karşılık verdi.

POLİSLER ÇIKAMADAN BOMBA

Darbe girişiminin duyulmasından sonra Emniyet Genel Müdürlüğü tüm polisleri göreve çağırdı. Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda yüzlerce personel toplandı. Polisler darbecilerin kuşattığı Genelkurmay, TRT ve Jandarma Genel Komutanlığı’na operasyon için hareket etti. Ancak polisler binadan çıkmadan darbecilerin kontrolünde bir F-16 savaş uçağı binayı havadan bombaladı. Binada büyük yangın çıktı. Savaş uçağı bir sorti daha yaparak 2. bombayı da bıraktı. Yerle bir olan binada 47 Özel Harekât polisi şehit düşerken, çok sayıda polis ise yaralandı. Darbecilerin komuta merkezi olarak kullandığı Beştepe’deki Jandarma Genel Komutanlığı binası da dün sabaha karşı TSK’nın kontrolündeki uçaklar tarafından vuruldu.

F-16’LAR FLORYA ÜZERİNDE UÇUNCA...

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olayları Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde takip ederken bir anda saat 10.35 sıralarında Florya üzerinde iki adet F-16 savaş uçağının geçmesi heyecan yarattı. Kütahya’daki Jet Hava Üssünden kalktığı belirlenen F 16 uçakları derhal Uçuş Kulesi tarafından uyarılarak kendilerinden bilgi alında. Savaş uçakları daha sonra üslerine döndü.

Muğla Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklama yaptıktan sonra ayrıldığı otele saldırı düzenleyen ve bir süre sonra kaçan yaklaşık 40 askere yönelik operasyon başlatıldı. Özel eğitimli yaklaşık 100 civarındaki Özel Dağ Komando Birliği, Marmaris İçmeler Akparan bölgesinde arama çalışması yapıyor.

100 KOMANDO ARIYOR

Komandolar, arama tarama çalışmalarına otelin üst kısmındaki ormanlık alandan başladı. İki adet kobra tipi askeri araç ile de desteklenen operasyon kapsamında özel ekipler Pamucak Mevkiinde darbe girişiminde bulunan iki askeri yakaladı. Yakalanan Hava Kurtarma Ast. Kıdemli Üstçavuş Yakup Özcan ve Ekrem Benli gözaltına alınarak Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.