Kaçan darbecilerden şaşırtan istek

Kaçan darbecilerden şaşırtan istek
Helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 askerden 4 askerin avukatı, müvekillerinin kendisine “Yunan makamlarına Güney Amerika'ya gönderilebilmemiz için nasıl talepte bulunabiliriz?” dediklerini söyledi.

 

Askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan, Dedeağaç Emniyet Müdürlüğü'ndeki nezarethanenin kapalı olması nedeniyle cumartesi gecesini yakında bulunan Feres ilçesindeki bir nezarethanede geçiren 3'ü binbaşı, 3'ü yüzbaşı, 2'si de başçavuş 8 asker sıkı güvenlik güvenlik önlemleri altında dün sabah savcıya ifade vermek üzere Dedeağaç Adliyesi'ne getirildi.
 
Askerler adliye binasına girinceye kadar elleri ile yüzlerini gizlemeye çalıştı. Hürriyet Atina Temsilcisi Yorgo Kırbaki’ye konuşan 4 askerin avukatı Vasiliki Marinaki, müvekillerinin kendisine “Yunan makamlarına Güney Amerika'ya gönderilebilmemiz için nasıl talepte bulunabiliriz?” dediklerini açıkladı.Marinaki “Ben de kendilerine bunun mümkün olmadığını anlattım” dedi.
 
Savcılık, askerlerin tutukluluk halinin devam etmesini ve “Yunanistan'a izinsiz giriş yapmak ve yasadışı uçuş yapmak” suçlamalarıyla bugün Dedeağaç Suçüstü Mahkemesi'nde yargılanmalarını kararlaştırdı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.