Mete Yarar: Pilot sayısı 600'ü bulabilir

Mete Yarar: Pilot sayısı 600'ü bulabilir
Güvenlik uzmanı Mete Yarar, darbe girişimi sonrası yapılan operasyonda gözaltına alınan pilot sayısının 600'ü bulabileceğini açıkladı. Yarar bu rakamın TSK için çok üst düzeyde olduğunu söyledi.

Güvenlik uzmanı Mete Yarar, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe teşebbüsü sonrası 600 pilotun içeri alınabileceğini söyledi. Bu rakamın TSK için çok önemli bir rakam olduğunu hatırlatan Yarar, TSK içerisinde çok büyük bir güvensizliğin hakim olduğunu söyledi. Yarar ayrıca FETÖ'nün yeni hedefini açıkladı.
 
CNN Türk'te konuşan Mete Yarar, darbe operasyonuyla ilgili korkunç gerçeği açıkladı. TSK içerisinde sayıları zaten az olan savaş pilotlarından gözaltına alınanların sayısının yarın itibariyle 600'ü bulabileceğini ifade eden Yarar, bu sayının TSK için çok önemli bir rakam olduğunu söyledi. İşte Yarar'ın o sözleri:
 
"Kalkışma gecesi bu adamların askeriyenin cephaneliklerinden ne çaldılar, bilmiyoruz şu anda. Bunların sayımı yapıldığında önümüze çıkacak tabloyu görmek zorundayız.

"BİR GECEDE 35 BİN SİLAH DAĞITILDI"
 
PKK, bu kadar malzemeyi nereden buldu? Gitsinler Şırnak'taki rapora baksınlar. Şırnak'ta dağıtılan silah miktarına, bir gecede dağıtılan silah miktarına baksınlar, rapor orada. Ben size söyleyeyim 35 bin! Barikat olayları öncesi bir gecede 35 bin silah dağıtıldı. Bunu Türk Silahlı Kuvvetleri için söylemiyorum. Bu silahlar nasıl dağıtıldı? O sırada kimler görevliydi.
 
"KORKUNÇ RAKAMI AÇIKLADI"
 
Bizim bu sabah itibariyle darbeyi engellemiş olabiliriz ama başımıza gelecek tehlikeyi engelleyemedik. Bakın bu saatte asker PKK ile mücadele ediyor. Dağda askerler IŞİD ile mücadele ediyor, yedi belayla mücadele ediyor. Yarın sabah itibariyle belki 600 pilotu içeride olacak. Siz 600 pilotu içeri aldınız. Ne olacak? Kim kaldıracak bu uçakları. Ben mi kaldıracağım? Şimdi toplam pilot sayısını söylemeyim, her şeyi deşifre ederim. Bazı birimleri görevden alırsınız, yerine 3 ayda yetiştirirsiniz. Örneğin özel kuvvetler birliğini. Bir F-16 pilotunun kaç yılda yetiştirildiğini biliyor musunuz? Yani şu anda öyle bir hale geldik ki... Uçak kaldıracaksınız şu anda, kaldırdığınız uçağın acaba uçak oraya gitmez deAnkara'ya gider mi sorusunu yaşıyorsunuz şu an. Omuz omuza verdiğiniz silah arkadaşınızın acaba beni vurabilir mi, darbe yapabilir mi sorusunu soruyorsunuz kendinize. Bu güvensizliği işin içerisine soktunuz.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum