Başbakan acı bilançoyu açıkladı: 208 şehit

Başbakan acı bilançoyu açıkladı: 208 şehit
Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu sonrası darbe girişimi hakkında detaylı bilgi verdi. Yıldırım toplam 208 şehidimiz olduğunu söyledi.

Türkiye büyük bir beladan daha kurtulmuştur. Başkomutan Erdoğan 'Millet bedel ödemesin gerekirse biz ödeyelim' diye ortaya koyduğu tavır sonrası hükümetimiz gerekli adımları hızlıca atmıştır.

SİYASİ PARTİLERE TEŞEKKÜR

Burada teşekkür etmemiz gereken bir çok kişi ver kurum var. Bizimle temasa geçen CHP', MHP ve HDP yöneticileri bunun başka bir şey olduğunu ve burada parti hesabı asla yapılamayacağını ifade ettiler. Biz de sayın genel başkanlara teşekkür ettik. 'Sizin desteğiniz görüş farkı gözetmeksizin herkesin meydanlara inmesini ve demokrasi nöbetine dahil olmalarını' istedik ve kabul ettiler. Bu asil davranışlarından dolayı milletim adına teşekkür ediyorum.

TÜREK MEDYASI MİLLİ BİR DURUŞ GÖSTERDİ

Bir diğer teşekkürümüz de Türk medyasına. Türk milletinin değerlerine yakışır bir yayın anlayışı ile darbenin asla meşruiyet kazanamayacağı tezi ile çok milli bir duruş gösterdiler. Bütün medya kuruluşlarımıza milletimiz adına teşekkür ediyoruz.

BAŞBAKAN'I AĞLATAN FOTOĞRAFI

Sivil toplum kuruluşları kol kola yürüdüler. Bir fotoğraf beni çok etkiledi. Çarşaflı bir hanımefendi bir kamyonu kullanıyor. Yanında gayet modern giyimli bir bayan oturuyor. Arkası hınca hınç dolu.Bu fotoğraf gözlerimden yaşların akmasına neden oldu. Birlik beraberlik budur.

yildirim_7322.jpg

KAHRAMAN POLİSLERİMİZ GEREKEN CEVABI VERDİ

Bu süreçte valilierimiz, kaymakamlarımız, emniyet müdürlerimiz canla başla mesai mevhumu dikkate almaksızın çalışmışlardır. Çok büyük iş başarmışlardır. Kahraman polislerimiz bu alçaklara gereken cevabı vermişlerdir.Demokrasi mücadelesinde, darbe girişimini çökertme mücadelesinde sivil, polis şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum. 

TSK ÜLKEMİZİN GÖZBEBEĞİDİR

Bu darbede bir şeyi özellikle dikkate almamız lazım. Bu darbe girişimi TSK bünyesinde başlatılmış olsa da, bunu yapmaya çalışanların vatanını, milletini, bayrağını seven subay ve astsubaylarla hiçbir alakası yoktur. Bunlar eli kanlı terör örgütü mensuplarıdır. Lütfen bu canilerle Silahlı Kuvvetlerimizi bir tutmayın, Silahlı Kuvvetlerimiz ülkemizin gözbebeğidir, bölücülükle mücadele büyük bir mücadele vermektedir. Bu hain girişimde bulunanların Silahlı Kuvvetleri temsil edemeyeceği ve bu hususu değerlendirirkenaskerimize, ordumuzun itibarın zarar verecek hareketlerden vatandaşlarımız lütfen uzak olsunlar. 

YARGI CAMİASINA TEŞEKKÜR

Yargı, adalet camiasına bir büyük teşekkür. Bu çılgınca kalkışmaya önderlik eden, teşvik eden ve sevk edenlerin teker teker Türk adaleti savcıların marifetiyle almış, bu konuyla ilgili detayları daha sonra vereceğim, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, rütbe makam gözetmeksizin, yıldızlarına apoletlerine bakmaksızın gereğini yapmıştır. Onlara şükranız. Adalet Bakanlığımızın, İçişleri Bakanlığımızın bütün mensuplarına teşekkür ediyorum. 

MİLLET "BEN BURADAYIM" DEDİ

En önemlisi milletin olduğu yerde illlet olmaz. Millet 'Ben buradayım, meydandayım dedi, bu çapulcular gelsin karşısında biz varız' dedi. Askerleri alıp onlara nasihat edenler, meydandan ayrılmayan, kucağında bebeleriyle, yanlarıyla bastonlu dedeleriyle hep sokakta olan aziz milletime ne kadar teşekkür etsek azdır.

HESABINI ÖYLE BİR SORACAĞIZ Kİ...

Bunların hesabını öyle çetin soracağız ki bunun hesabını görecekler. Görmezsek bu dünyada da öte dünyada da rahatlık yok bize. Bunu yaparken hırsla hareket etmeyeceğiz, kanun içinde hareket edeceğiz. Duygusal olmaktan uzak ama insan hayatının bilinciyle hareket ederek hesabını soracağız. 

HER ŞEY TIKIR TIKIR İŞLİYOR

Bu girişim başladıktan sonra cuma günü, cumartesi, pazar çeşitli çevreler Türkiye'de ekonominin alt üst olacağı şeklinde propagandalar yaptılar. Bu propagandaların maksatlı olduğunu biliyorduk. Ekonomiden sorumlu arkadaşlarımız gerekli temasları yaptılar, Allah'a şükür bugün itibariyle finansal sistemimiz tıkır tıkır işliyor. Merkez Bankası işin başında, her türlü tedbiri almak için hazır bekliyor. Bugün ekonomik göstergelerde yaşanan değişim, Türkiye'nin normal günlerde yaşanandan farklı değil. Ne kurda, ne faizde değişim normal sınırlarda seyrediyor. Bu darbe demokrasinin, milli iradenin temsilcisi hükümet tarafından bastırılmış, hayat normale dönmüştür.

TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI BİR GEVŞEME YOK

Burada bir başka durum da hükümet bütün işini, enerjisini buna ayırdı, dış tehditlere karşı zaafiyet var, bölücü terör örgütüne karşı zaafiyet var. Bunda da yanıldılar. Bu Türkiye'nin 100 yıllık tecrübesi içinde küçümsenecek bir olay değil. Bunun gibi pek çok tehdidi de bertaraf edecek gücü olduğunu dünya alem bilmelidir. Dışarıya doğru alarm halimiz devam ediyor. Bölücü terör örgütüne karşı gevşeme yoktur.  

208 ŞEHİTİMİZ VAR
 

Darbe kalkışmasında 208 şehidimiz, bin 491 yaralımız var. Bunların 60 tanesi polis, 3 tanesi asker, 145 tanesi de kahraman sivil şehitlerimizdir. Kalkışma esnasında zarar gören bütün vatandaşlarımızın zararları eksiksiz giderilecektir. 7 bin 543 gözaltı var. Bu sayı her an değişebilir. 316 tutuklama var. 

Ayrıca bakanlıklarımızda da bu olayla birlikte terör örgütüne katılmış kamu görevlilerinin aynı şekilde tasfiye edilmesine yönelik de çalışmalar başlamıştır. İlk etapta Maliye Bakanlığımız da 1500'e yakın görevden el çektirme işlemi başlatıldı. İçişleri bakanlığımızda da 8777 kişi açığa alındı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum