Erdoğan'ın oteline saldıran amiral tutuklandı!

Erdoğan'ın oteline saldıran amiral tutuklandı!
Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı gerçekleştiren ve ardından kaçarak İzmir ve Marmaris'te yakalanan askerlerin arasındaki Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper tutuklandı.

15 Temmuz gecesi TSK içindeki bir grup askerin darbe girişimi sonrası Muğla'da tatilde olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Marmaris İçmeler mahallesindeki bir otelde açıklama yapmış ve vatandaşlara 'Sokağa çıkın' demişti.

Açıklamanın hemen ardından İzmir'den kalkan üç helikopter Marmaris'e gelerek Cumhurbaşkanına suikast düzenlemek için önce SAT komandolarını otele indirdikten sonra çıkan çatışmada helikopter tarafından ateş açılmış ve iki polis şehit olmuştu. Başarısız darbe girişiminin ardından askerler İzmir ve Marmaris'te yakalanmıştı. Emniyetteki sorguları tamamlanan 14 subay ve astsubay ile bir Tuğamiral Muğla adliyesine sevk edildi.

17 Temmuz saat 20.30'da Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen 14 kişinin savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebi ile mahkemeye sevk edildiler. İki gün boyunca 8 saat ara verilen şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından mahkemeye sevk edildiler. Türk Ceza Kanunu'nun 309 ve devamı maddelere uyan eylemleri nedeniyle yargılanan Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper, Kurmay Albay Murat Dağlı, Pilot Kıdemli Albay Cenk Bahadır Avcı, Hava Kurmay Albay Ali Aktürk, Kurmay Albay Zeki Göçmen, Hava Yarbay Yücel Ekizoğlu, Kara Havacı Yarbay Davut Uçum, Kara Yüzbaşı Mehmet Cantaz, Pilot Üsteğmen Haydar Murat Özden, Astsubay Üstçavuş Yakup Özcan, Ekrem Benli, Kara Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak ve Ahmet Koçan 17 saatlik duruşmanın ardından tutuklanarak İzmir'e sevk edildiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.