Darbe girişimi günü kişi başı konuşma 6 kat arttı

Darbe girişimi günü kişi başı konuşma 6 kat arttı
15 Temmuz gecesi kişi başı konuşma, ortalama 4-6 kat arası arttı, internet kullanımı ise normalin 2 katına çıktı.

Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 2016 yılı ilk çeyrek verilerine göre Türkiye'deki aboneler normal bir günde ortalama günde ortalama 8.5 dakika konuşuyor, 54 megabyte civarında internet kullanıyor.

KONUŞMALAR 6 KAT ARTTI

Operatörlerden ve sektöre yakın kaynaklardan aldığım ilk bilgilere göre konuşma trafiği 15 Temmuz 22.00 ile 16 Temmuz 22.00 arasında yaklaşık 4-6 kat arttı. Yani operatörler, söz konusu saatler içerisinde abone başına ortalama bir günde en az 34 dakikalık hizmet verdi. Bu da 24 saat içinde en az 2.4 milyar dakika konuşulduğunu gösteriyor.

İNTERNET KULLANIMI YARI YARIYA ARTTI

Mobil internetteki kullanım artış miktarı da dikkat çekici. Yüzde 50 ile yüzde 60 arasında bir artışın olduğunu belirten yetkililer, abone başı günlük kullanım miktarının 75 megabyte civarına ulaştığını ifade ediyor.

SADECE DIGITURK YAYINLARI KESİLDİ

Yoğunluğa rağmen şebekelerin çökmemesinin nedeni ise, operatörlerin bölgesel operasyonlarını iyi yönetmesiydi. Bu gelişmelerin yanı sıra iletişim operatörlerinin abonelerin iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için dakika, SMS ve internet paketini ücretsiz olarak hatlara tanımlaması gecenin dikkat çeken detayları arasındaydı. Sabit telefon ve internet hatları da etkilenmeyen iletişim kanalları arasındaydı. Ancak Digiturk'ün yayınları bir süre boyunca kesildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.