Luttwak: Önce Erdoğan öldürülmeliydi

Luttwak: Önce Erdoğan öldürülmeliydi
Amerika'da yayınlanan Foreign Policy Dergisi yazarı Edward Luttwak, cunta hakkında konuştu. Luttwak, darbenin başarısızlığını Erdoğan'ın öldürülmemesine bağladı!

Amerika'da yayımlanan Foreign Policy dergisi FETÖ'cü askerlerin darbe girişiminde neden başarısız olduğu analiz etti! Dergide yayımlanan Edward Luttwak imzalı yazıda cuntanın 15 Temmuz'daki darbe girişimi ele alındı. Analizde 'Başarılı bir askeri darbe için ne gerekir?' diye soran Luttwak 'Önce lider öldürülmeliydi' yanıtını verdi.


YA GÖZALTI YA ÖLÜM

Yazıda Türkiye'deki darbecilerin, darbeyi gerçekleştirmek için tanklara, silahlara ve her türlü atıl araca sahip olduğunu ve darbe için iyi de bir stratejilerinin olduğunu belirtti.

Ancak iyi bir sonuç için darbenin bir numaralı kuralının ya liderin gözaltına alınması ya da öldürülmesinin gerektiğini söyleyerek Türkiye'ye ve Erdoğan'a olan düşmanlığını gözler önüne serdi. Yazıda darbecilerden aktivist diye bahseden Edward, darbenin başarısız olmasının cuntacıların strateji eksikliğinden kaynaklandığını belirtti.

Yenişafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum