Enes Gül serbest bırakıldı

Enes Gül serbest bırakıldı
Darbe girişimi sırasında 'Tatbikat var' diye kandırıldıklarını söyleyen Bursalı asker Enes Gül, serbest bırakıldı.

 

 

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan erler Enes Gül, İslam Polat ile Ferdi İpek hakimlik sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında savcılıkça ifadesi alınan ve tutuklanma istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Gül, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

"Herkes üstünü giysin tatbikat var"

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz günü birliğinde acil müdahale mangasında görevli olduğunu belirten Gül, kışlada 'yat içtiması' alınacağı sırada komutanlarının talimatıyla silahlandırıldıklarını söyledi.

Gül, komutanlarının askerlere kışla içerisinde askeri araçlarla tur atacaklarını söylediğini belirterek, "Ben Acil Müdahale Mangası'nda görevliydim. Saat 19.00'da yemeğimizi yedik. Saat 20.30'da yat içtiması alınacaktı. Mehmet üsteğmen yanımıza gelerek, 'Herkes üstünü giysin tatbikat var' dedi. Biz de gittik silahlarımızı aldık." ifadelerini kullandı.

"Asker başına 30 mühimmat verdiler"

Kışla içerisinde askeri araçlarla tur attıktan sonra birden kışla dışına çıktıklarını söyleyen Gül, ifadesinde şunları kaydetti:

"Benim çıktığım araç personel taşıma aracıydı. Antenleri ve başlıkları takarak araçları hazırladık. Asker başına 30 mühimmat verdiler. En son Binbaşı Enver Muratoğlu geldi. Bir tur attıktan sonra nizamiye bölgesine geldik. Dışarı çıktık."

"Halk tanka vurmaya başladı"

Gül, nizamiye içinde bir tur attıktan sonra birden dışına çıktıklarını vurgulayarak, "Mahmutbey istikametine doğru yöneldik. Trafik tıkanmıştı. Halk ayaklandı ve tanka vurmaya başladı. Halk, bize 'siz içeriye girin' dediler. Bölük komutanımızı çektiler. Sonrasında da polis geldi ve hepimiz mühimmatlarımızı teslim ettik." ifadelerini kullandı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Gül'ün, terhisine iki gün kalması, kışlasına dönemeyecek olması, tutuklama tedbirinin ağır olacağı gerekçeleriyle hakkındaki tutuklama talebini reddetti.

Hakimlik, Gül ile beraberinde diğer erler İslam Polat ve Ferdi İpek hakkında da aynı kararı verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.