Yeni Şafak şehit verdi

Yeni Şafak şehit verdi
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yeni Şafak’a taziye ziyaretinde bulunarak darbe girişiminde şehit düşen Mustafa Cambaz’ın çalışma masasının önünde Fatiha okudu.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mustafa Cambaz'ın darbe kalkışması sırasında şehit edilmesi nedeniyle Yeni Şafak'a taziye ziyaretinde bulundu. Mustafa Cambaz'ın masasında Fatiha okuyan Davutoğlu, Türkiye'de demokrasiyi, milli iradeyi savunan milyonlarca insandan biri olan Cambaz'ın, şehadeti il bir çok şeyi ispat ettiğini kaydettti. Eski Yeni Şafak çalışanı olarak Cambaz ile mesai arkadaşı olduğunu hatırlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

YENİ ŞAFAK ŞEHİT VERDİ

“28 Şubat'ın zor şartlarında Yeni Şafak yazarıydım. O zaman hep beraber 28 Şubat darbesine karşı kalemimizle mücadele ediyorduk. Yeni Şafak gerçeği bugüne taşınabilmiş ve tüm mirasını o günlerde ilkeli duruşuyla ortaya koymuştur. Yeni Şafak'a emek veren, sermaye veren herkesden Allah razı olsun. Başka bir dönemde başka bir darbe teşebbüsünde Yeni Şafak bu kez şehit verdi. 15 Temmuzda Mustafa kardeşimiz hem dik durdu hemde kanını bu uğurda vermekten çekinmedi. "


ZULME BOYUN EĞMEYİN

Yeni Şafak'lı olmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Kaleminizle hiçbir baskıya boyun eğmeyeceksiniz. İnsan onurunu zedeleyen, milli iradeyi hiçe sayan ve temel basın ilkeleri itibariyle de temel ahlaki özünü kaybetmiş hiçbir rejimin, baskının zulmü karşısında sessiz kalmayacaksınız Mustafa kardeşimiz sessiz kalmadı. Fedakarlık yapmak gerekirse Mustafa Cambaz'ın yaptığı fedakarlığın aynısını belki de daha fazlasını bizler de yapmaktan da çekinmeyeceğiz" diye konuştu. Ahmet Davutoğlu'nun taziye ziyaretinde Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Nuri Albayrak ve Mustafa Albayrak, Albayrak Holding CEO'su Ömer Bolat, Yeni Şafak Gazetesi ve tvnet Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül de hazır bulundu.

resized_a64dd-88da92193.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.