Askeri öğrencilere öyle bir söz verilmiş ki..

Askeri öğrencilere öyle bir söz verilmiş ki..
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Kuleli Askeri Lisesi'nde neler yaşandı? 62 askeri öğrenci, darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklandı. Askeri öğrencileri bakın nasıl kandırmışlar..

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Kuleli Askeri Lisesi'nde neler yaşandı? 62 askeri öğrenci, darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklandı. Askeri öğrencileri bakın nasıl kandırmışlar..

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen darbe girişimine ilişkin soruşturmasında Nöbetçi Hakimliğe sevk edilen 62 askeri öğrencinin sorgusu sona erdi. Kuleli Askeri Lisesi'nde okuyan ve yaşları 14 ile 17 arasında değişen 62 öğrencinin sorgu esnasında suçlamaları reddettikleri öğrenildi.

Savunmalarında benzer ifadeler kullanan öğrencilerin sorguda, 15 Temmuz 2016 tarihinde okulda yalnızca bütünleme sınavı olan öğrencilerin bulunduğunu, diğer öğrencilerin ise velilerinin aranarak, "Okulda saat 15.00'te kokteyl olacak. Sizin çocuğunuzun da katılmasını uygun bulduk" denildiğini söyledikleri öğrenildi.

Bu çağrı üzerine öğrencilerin saat 15.00'de okulda oldukları ancak kokteylin önce 18.00'e daha sonra 21.00'e ertelendiğinin duyurulduğu aktarıldı. Saat 20.30 sıralarında bütün öğrencilere kamuflajlarınızı giyin tatbikat olacak şeklinde duyuru yapıldığı, aralarında daha önce hiç silah tutmamış olanların da bulunduğu öğrencilere boş şarjörlü G3 silahı dağıtıldığı ifade edildi. Hatta bazı öğrencilere, tatbikatta başarılı olurlarsa bütünleme sınavından geçecekleri sözü verildi.

11'İNCİ SINIFLAR OKULU KORUMAKLA GÖREVLENDİRİLDİ

Tam teçhizatlı olarak hazırlanan öğrencilerin bir kısmı Küçüksu'ya bir kısmı ise Beykoz'a gönderilirken, 11'inci sınıf öğrencilerinin okulu korumakla görevlendirildikleri aktarıldı. Halkın okul önünde toplanması üzerine komutanları öğrencileri geri çektiği, kalabalığın dağılması için yarbay ve askerlerin havaya ateş ettiği kaydedildi.

CUMHURBAŞKANI TELEVİZYONA ÇIKINCA DARBE GİRİŞİMİNİ ÖĞRENDİLER

 Olayların büyümesi üzerine öğrencilerin okula geri sokulduğu, öğrencilerin darbe girişimi olduğunu Cumhurbaşkanının bir televizyon kanalına yaptığı görüntülü bağlantısını izledikten sona öğrendikleri belirtildi. Komutanların televizyonu kapatarak öğrencilere yatmalarının, sabah da erken kalkmalarının emredildiği ifade edildi.

EVE GİTMEK İÇİN OKULDAN ÇIKTILAR, GÖZALTINA ALINDILAR

 Ertesi sabah uyanan öğrencilere evlerine gitmeleri yalnızca bütünleme sınavına girecek olan öğrencilerin okulda kalmaları duyurulduğu ifade edildi. Evlerine gitmek için okuldan çıkan öğrenciler, Kuleli Askeri Lisesi'nin 200 metre ilerisinde diğer öğrenciler ise okulun içinde gözaltına alındıkları belirtildi.

ADLİ KONTROL HÜKÜMLERİNİN HİÇBİRİ YETERLİ BULUNMADI

 Nöbetçi hakimlik 62 öğrencinin tamamını, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" ve "Anayasal düzen ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından tutuklandı. Kararda, şüphelilerin serbest kalmalarının, suçun hiçbir karanlık nokta kalmadan tüm unsurlarıyla ortaya konulması suretiyle aydınlatılması ve böylece şüpheliler hakkında açılması muhtemel kamu davasının selametle sonuçlandırılması bakımından sakıncalı olacağı ifade edildi. Adli kontrol hükümlerinin hiçbirinin bu sakıncaları giderme ve ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçları bertaraf edebilme niteliğine sahip olmadığı kaydedildi.

DELİLLERİ KARARTIP TEKRAR EYLEMLERE BAŞLAYABİLMELERİ ŞÜPHESİ

Kararda, FETÖ üyeliği ile suçlanan şüpheli ve sanıkların kaçtıkları hatırlatılarak, "Soruşturmaya konu olaylarla ilgili olarak şikayetçi ve mağdurların tam olarak tespit edilerek, henüz şüpheliler hakkındaki şikayet ve beyanların alınamamış olması, delil toplama işlemlerinin halen devam etmesi nedeniyle delilleri karartacakları gibi, soruşturmaya konu eylemleri yeniden gerçekleştirebilecekleri yolunda hakimliğimizde kuvvetli şüphe uyandırmıştır" denildi.

 Yaşları 14 ile 17 arasında değişen 62 askeri lise öğrencisi tutuklama kararının ardından cezaevlerine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.