Kapatılan özel okullar hangileri?

Kapatılan özel okullar hangileri?
Darbe girşimi ardından operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Peki, FETÖ'nin Kapatılan özel okullar hangileri? MEB Kapatılan özel okullar ile ilgili liste yayınlandı mı? İşte detaylar...

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından yapılan açıklamada Fethullahçı terör örgütüne ait tüm özel okulların kapatıldığını duyurdu. Dün yapılan açıklamanın ardından hangi okulların kapandığı sorusu gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı bu kapsamda 524 özel okul 102 diğer kurum olamk üzere 626 özel okulun kapatıldığını duyurdu. Peki Kapatılan okulların listesi belli oldu mu?

Fethullahçı terör örgürtüne ait kapatma kararı alınan 626 kurum hakkında Milli Eğitim Bakanlığı henüz bir liste yayınlanmadı. Kapatılan özel okullar hakkında bir açıklama yapıldığında sizleri anında haberdar edeceğiz.

YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE;

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), bakanlığa bağlı  faaliyet gösteren ve "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar"dan  haklarında işlem başlatılan 524 özel okul ve 102 diğer kurum olmak üzere, toplam  626 kurum hakkında kapatma işlemi başlatıldı. 

Bakanlıkta, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, FETÖ ile irtibatlıtüm özel eğitim kurumları ve okullar ile barınma merkezlerinin yanı sıra  bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan kamu personeline yönelik  çalışmalar yürütülüyor.

Bu kapsamda, bakanlığa bağlı faaliyet gösteren ve "Anayasal düzene ve  bu düzenin işleyişine karşı suçlar"dan haklarında işlem başlatılan 524 özel okul  ve 102 diğer kurum olmak üzere, toplam 626 kurum hakkında kapatma işlemi  başlatıldı.

Aynı zamanda, bu kurumlarda görev yapan 21 bin 683 personelin çalışma  izin onayları iptal edildi.

Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında FETÖ ile irtibatlı kamu  personeline yönelik çalışma kapsamında, açığa alınan kamu personeli sayısı 21 bin  738'e ulaşmıştı. Aktif Eğitim Sendikası'nın genel merkez ve taşra teşkilatındaki  binin üzerindeki yöneticisi de bakanlık veya valilikler tarafından açığa  alınmıştı.

FETÖ'NÜN YURTDIŞI OKULLARI
YAKUTİSTAN: Bu ülkelerde FETÖ'ye bağlı okulların mülkiyeti tamamen devlete geçti.
ÖZBEKİSTAN: Özbekistan daha önceden cemaatin bütün kurumlarını zaten kapatmıştı.
SENEGAL, GABON, SOMALİ: FETÖ'ye bağlı bütün kurumlar tamamen kapattı. Diğer Afrika ülkelerinde de yoğun denetimler var. Bu ülkeler de bu kurumları kapatma hazırlığında.
BALKANLAR: Kosova FETÖ'ye bağlı kurumları kapattı. Diğer Balkan ülkeleri ise örgüte bağlı kurumları sıkı denetim altına aldı. Bu ülkeler buradaki eğitim kurumlarını Milli Eğitim Bakanlığı'na devretmeye hazırlanıyor.
FETÖ'ye bağlı okullar ABD ve AB ülkelerinde varlıklarını sürdürmeye devam etseler de bu ülkelerde yaşayan Türk vatandaşları yardımlarını tamamen kestiği için Paralel Yapı güç durumda kaldı.
Hangi okulların kapatıldığı oldukça fazla merak ediliyor. MEB tarafından yapılan açıklamayla birlikte 626 eğitim kurumunun kapatılacağı bildirildi. Öğrenciler de büyük bir merakla hangi okulların kapatılacağını ve özel okulların da liste olup olmadığını merak ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.