Ak Partili vekilin evinde dehşet anları

Ak Partili vekilin evinde dehşet anları
FETÖ Terör Örgütü mensubu bir grup teröristin kalkışma girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı’nda yaşanan çatışmalarda Ak Partili vekilin evinde dehşet anları yaşandı.

FETÖ Terör Örgütü mensubu bir grup teröristin kalkışma girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı’nda yaşanan çatışmalarda Ak Partili vekilin evinde dehşet anları yaşandı.

Jandarma Genel Komutanlığı’nda yaşanan çatışmalarda ailesi ile mahsur kaldığı evinde eşi yaralanan AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal; “Gözlerimin önünde darbeci komutan emre itaat etmedikleri için askerleri vurarak öldürdü. Dayanamadım camdan dışarı çıktım, yaptığınız şerefsizliktir, yapmayın, etmeyin dedim. Gir içeri seni de tararız diye tehdit ettiler” dedi.

15 Temmuz Darbe Kalkışması’ndan kısa bir süre sonra Ankara Jandarma Genel Komutanlığı’nda yaşanan ihanet girişimi bölgede bulunan evlerde yaşayanları da vurdu. Evi komutanlık ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi arasında bulunan AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Sosyal, eşinin yaralandığı korku dolu anları paylaştı. 

catismanin_ortasinda_kaldilar_h38234.jpg

EŞİ YARALANDI, 3 SAAT HASTANEYE GÖTÜREMEDİ

Bulunduğu binanın 8’inci kattaki dairesinde patlamalar yüzünden eşinin şah damarında oluşan kesikten dolayı zor anlar yaşadıklarını söyleyen Soysal, o saatleri şöyle anlattı: 
“Evim Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin karşısında, 8’inci katta oturuyoruz. Birinci katımızda şaramplen parçası girmiş çıkmış, güvenlik kulübesine kadar gitmiş. Bizim de salonun bütün çerçeve cam, mutfağın bütün çerçevesi, cam balkon göçtü. Bu sırada evde mahsur kaldık, sabah 09.00’a kadar evden çıkamadık. Patlama sırasında eşim yaralandı, parça atar damara geldi. Çocuklarım korktular. Rahatsızdım ben de evdeydim, yoksa ailem yalnız olacaktı. Üç saat çatışma yüzünden eşim yaralı olduğu halde çıkaramadık. Saat 09.00’da silah altında her şeye rağmen bindim arabaya, hanımı hastaneye götürebildim.”

GÖZÜMÜN ÖNÜNDE DİRENEN ASKERLERİ VURDU

Jandarma Genel Komutanlığındaki kalkışma hareketine karşı gelen askerlerin komutanları tarafından acımasızca şehit edildiğini söyleyen Soysal, ayrıca etrafta bulunan halkın da keskin nişancılar tarafından öldürüldüğüne belirtti.

Her şeyin gözlerinin önünde yaşandığını ifade eden Milletvekili Ertuğrul Soysal; 

“Jandarma Genel Komutanlığı hemen yanımızda. Halka silahlar sıkıldı, patlamalar oldu. Gözümün önünde darbeye karşı geldiği için komutanlar askerleri başından vurdu. 
Darbe başladığında dışarıdan sivil subaylar geldi darbecilere destek vermek için. İçerisi silah dolu araçları soktular genel komutanlığın içerisine. Jandarmadan ateş ederek gözümüzün önünde en az 10 kişiyi vurdular. Bu yaşananları izledik maalesef.” 

İÇERİ GİR SENİ DE VURURUZ!

Soysal, gözlerinin önünde yaşanan vahşete dayanamayarak camdan çıkıp komutanlara “Allah’tan korkun, vicdansızlar” diye bağırdığını söyledi. 

Buna karşılık askerlerin kendisini tehdit ettiğini ifade eden Soysal; “Açtım camı komutana bağırdım, kızdım, hakaret ettim. Bana içeri gir seni de tararız dediler. Evimle tam sınır olduğu için olası bir taramada canlı kimse kalmazdı evde.”

ÇOCUKLARI BANYOYA SAKLADIM 

Çatışmalar sırasında patlamalar yüzünden şaramples parçalarının evin içerisine kadar girdiğini kaydeden Soysal, zarar görmemeleri için çocukları banyoda sakladığını anlattı. 

BAŞBAKANA ULAŞTIM, OPERASYON DÜZENLENDİ

Gece saat 01.00 sularında başbakanla telefonla ulaşarak durumu bildirdiğini söyleyen Soysal, bunun üzerine jandarma ve özel hareket polislerinin apartman içerisinde Jandarma Genel Komutanlığı içerisindeki darbecilere operasyon düzenlendiğini söyledi. 

Soysal, şunları söyledi: “Gece saat 01.00 gibi başbakanımızı aradım, durumun rehavetli olduğunu, operasyon yapılması gerektiğini söyledim. İki saat içerisinde jandarma ve polis özel harekat eve çıktı, jandarma genel komutanlığının içerisinde bulunan keskin nişancıları vurdular. 

YAŞANANLARI KAYIT ETTİ

Soysal, evin etrafında yaşananları telefonla kayıt ettiğini söyledi. 
Helikopterle yapılan saldırıdan, askerlere düzenlenen operasyona kadar pek çok görüntüyü telefona delil olması için kayıt ettiğini belirten Soysal; “Allah’ım devletimize zeval vermesin. Milletimizi kaostan, göz yaşından korusun” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.