Obama'dan Gülen açıklaması

Obama'dan Gülen açıklaması
ABD Başkanı Obama, 'Gülen'in iadesiyle ilgili süreç hukuka uygun şekilde ilerleyecek; karar verici ben değilim' dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili süreçte kendisinin karar verici olmadığını belirterek, sürecin ilgili anlaşma ve yasalara uygun şekilde ilerleyeceğini belirtti.

Obama, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında FETÖ'nün Türkiye'deki darbe girişimine ve FETÖ elebaşı Gülen'in iade sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE'DEKİ SEÇİLMİŞ YÖNETİMİ DESTEKLİYORUZ"

Darbe girişimini haber aldıkları andan itibaren Türkiye'de demokratik yollarla seçilmiş yönetime olan desteklerini dile getirdiklerini ve darbe girişimini reddettiklerini ifade eden Obama, "Türkiye'de demokratik şekilde seçilmiş yönetimi destekliyoruz." dedi.

"GÜLEN'İN İADESİNDE YASAL SÜREÇ BELİRLEYİCİ OLACAK"

FETÖ elebaşı Gülen'in iadesiyle ilgili süreçte kendisinin herhangi bir dahlinin olmadığını ifade eden Obama, iki ülke arasındaki iade anlaşmasına ve ilgili yasalara gönderme yaparak, "Gülen'in iadesiyle ilgili süreç, hukuka uygun şekilde ilerleyecek." dedi.

"CİDDİYETLE ELE ALACAĞIZ"

Obama, FETÖ elebaşı Gülen'in darbe girişimiyle ilgili olduğu yönündeki tüm iddiaları ciddiyetle ele alacaklarını da belirtti.

"ABD'NİN DARBE GİRİŞİMİYLE İLGİSİ YOK"

Obama, "ABD'nin, Türkiye'deki darbe girişimiyle ilgisi olduğu yönündeki tüm iddialar asılsızdır." ifadesini kullandı.

"ABD HALKI DA KORKARDI, TÜRK HALKINI ANLIYORUZ"

Türkiye'deki gibi bir darbe girişiminin ABD'de olması halinde Amerikan halkının da haklı olarak büyük bir korku yaşayacağını kaydeden Obama, darbe girişimini yaşamış olan Türk halkının verdiği tepkiyi anladıklarını vurguladı.

OBAMA TÜRKİYE HALKINI ÇOK YANLIŞ ANLAMIŞ

Obama'nın Türkiye'de halkın korktuğunu düşünmesi, Türkiye'nin sosyolojisini hiç anlamadığını gösterdi. 

Obama'nın söylediğinin aksine Türkiye'de halk korkmadı, tankların üzerine yürüyerek, canını hiçe sayarak büyük bir kahramanlık örneği gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.